aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Seminar pe probleme de diabet și nutriție cu medici specialiști, organizat de Primăria Aiud

Seminar pe probleme de diabet și nutriție cu medici specialiști, organizat de Primăria Aiud

Publicat în 11.04.2016 la ora 11:30

ziua-mondiala-a-sanatatii-aiud-2016Joi, 7 aprilie 2016, în sala Ion I.C. Brătianu, în prezența primarului municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan si a viceprimarului, Liviu Octavian Rusu, administrația locală aiudeană a organizat cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Sănătății”, eveniment cuprins în calendarul principalelor evenimente pe anul 2016 și care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 261 din 17 decembrie 2015.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca tema generală a  Zilei Mondiale a Sănătății să fie ”Diabetul zaharat”, având ca slogan ”Acționează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”.

Și în acest an administrația aiudeană a respectat tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății, organizând un seminar la care au fost invitate două cadre medicale specializate pe probleme de diabet și nutriție, care au dorit să conștientizeze cetățenii municipiului Aiud prezenți în sala Ion I.C. Brătianu, despre incidența mare a diabetului, complicațiile acestei boli și totodată să-i conștientizeze pe cei prezenți asupra rolului fiecăruia în promovarea și păstrarea propriei sănătăți.

Astfel, la acest seminar, au fost prezente doamnele Chiorean Daniela, medic primar endocrinolog – diabetolog și Popa Anamaria, medic generalist de familie, specializată pe nutriție.

Totodată, au fost prezenți asistenți medicali ai Serviciului Public de Asistență Socială, care, la finele seminarului, au măsurat nivelul glicemiei și tensiunea arterială, membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Aiud, prezenți într-un număr mare la această dezbatere.

”Considerăm  că seminarul din acest an constituie un real folos atât pentru cei care suferă de diabet, cât și pentru cei care doresc să se informeze cu privire la riscurile acestei boli grave, boală care din păcate a devenit atât de răspândită în rândul populației României cu vârsta cuprinsă între 20 și 79 de ani”, a ținut să precizeze primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, în cuvântul de deschidere.

Acest articol a fost citit de 53 ori

Seminar pe probleme de diabet și nutriție cu medici specialiști, organizat de Primăria Aiud
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.