aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Serviciul de Ajutor Maltez i-a sărbătorit pe copii din Aiud

Serviciul de Ajutor Maltez i-a sărbătorit pe copii din Aiud

Publicat în 12.06.2016 la ora 23:26

copii-aiud-sarbatoriti-iun-2016Copiii de toate vârstele au fost aşteptaţi, sâmbătă, în parcul municipal din Aiud, de către Serviciul de Ajutor Maltez pentru a fi sărbătoriţi. Este adevărat că evenimentul organizat de „maltezii” aiudeni a venit mai târziu decât data la care copiii au fost sărbătoriţi pe întreg mapamondul, dar faptul că nu au fost uitaţi ne face să ne gândim că membrii organizaţiei sunt oameni vrednici de admirat.

Chiar dacă au trecut deja 10 zile de la ziua oficială a copilului, tindem să credem că pentru părinţi «Ziua copilului» nu este doar cea indicată în calendarul evenimentelor, ci este zilnică. Acest lucru îl resimt, cel mai bine, copiii de lângă noi. Astăzi este o zi specială deoarece o sărbătorim împreună, noi, aiudenii, cu mic, cu mare. Suntem aici pentru a le spune copiilor din Aiud un călduros «La Mulţi Ani!», plini de fericire, să le dorim o copilărie fără griji, mereu alături de părinţii şi bunicii iubitori şi grijulii”, a spus Hajnal Szabo, una dintre activistele malteze din Aiud.

Organizată de către Serviciul de Ajutor Maltez împreună cu Primăria municipiului Aiud, sărbătoarea a spus un „Bine aţi venit!” pentru câteva zeci de copii ai municipiului, care au putut participa la o mulţime de activităţi educative organizate pe aleile parcului aiudean. Cele şapte ateliere care au aşteptat copiii au fost organizate în aşa fel încât, în conformitate cu cerinţele probelor, fiecare trebuia să unească cel puţin două persoane într-o echipă, un părinte şi un copil, o legătură simbolică bine ştiută. Motivaţional, copiii trebuiau să participe la toate probele, primind în schimb câte un cartonaş care le dădea dreptul să îşi aleagă o jucărie.

Aflată la evenimentul maltezilor aiudeni, nou alesul primar al municipiului Aiud, Oana Badea, a declarat că evenimentul îi aduce aminte de copilărie şi că ceea ce se întâmplă în parcul municipal este „într-adevăr o sărbătoare pentru copii mici, dar şi pentru copii mari” şi le-a urat tuturor succes în tot ceea ce vor întreprinde în viitor.

Cele câteva ore petrecute în aer liber le-a dat copiilor posibilitatea de a participa, împreună cu unul dintre părinţii lor, la probe deosebit de interesante din care amintim doar câteva cum ar fi: căţăratul pe panou, pescuitul în lighean, desenul, construcţii „lego” şi multe altele.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 171 ori

Serviciul de Ajutor Maltez i-a sărbătorit pe copii din Aiud
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.