aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Şi totuşi, grădiniţa din Măgina se închide

Şi totuşi, grădiniţa din Măgina se închide

Publicat în 05.04.2017 la ora 10:00

În ciuda tuturor eforturilor și a nemulțumirii unora dintre consilierii locali din Aiud și a câtorva cetățeni, Grădinița cu Program Normal din Măgina, localitate aparținătoare municipiului Aiud, din toamnă își va închide porțile.

Inspectoratul Școlar al județului (IȘJ) Alba și  Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud au hotărât să închidă definitiv uşile Grădiniței cu Program Normal din Măgina ca urmare a faptului că la această oră, în localitatea respectivă mai sunt doar 3 (trei) preșcolari, iar pers­pectiva creșterii numărului de copii este sumbră.
Din cele discutate cu administrația locală aiudeană reiese faptul că IȘJ Alba a trimis o adresă către Primăria municipiului Aiud prin care a făcut cunoscut faptul că grădinița respectivă nu mai figurează în rețeaua școlară aprobată pentru anul școlar 2017-2018, IŞJ retrăgând avizul de funcționare al acesteia. Conform administrației publice locale din Aiud, educatoarea care s-a ocupat până acum de cei câțiva copii din grădiniță, din toamnă este transferată la Grădiniţa „Primii pași” din municipiu. Într-o adresă a Consiliului de Administrațiie al Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea”, școală în subordinea căreia se află grădinița ce-și va închide porțile, se afirmă că cei trei preșcolari din Măgina vor fi școlarizați la cea mai apropiată instituție de învățământ.
Hotărârea de retragere a avizului de funcționare a grădiniței se bazează pe faptul că din punct de vedere demografic, numărul copiilor este într-o continuă descreştere, fapt care duce automat la imposibilitatea funcţionării grădiniței, în ciuda faptului că reprezentantul satului în Consiliul Local Aiud a afirmat în cadrul unei ședințe de consiliu că „anul viitor numărul preșcolarilor va crește simțitor”.
Ca urmare a deciziei de desființare a grădiniței, din toamnă, preșcolarii din localitatea Măgina vor fi navetiști pe ruta Măgina – Livezile, la şcoala gimnazială din localitatea centru de comună.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 63 ori

Şi totuşi, grădiniţa din Măgina se închide
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.