aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Şoferii de taxi din Aiud sunt revoltați pe administraţia locală

Şoferii de taxi din Aiud sunt revoltați pe administraţia locală

Publicat în 20.02.2016 la ora 11:00

taxi-aiud-2016lEi spun că în această perioadă de recesiune care nu se mai termină, sunt nevoiţi ca, pe lângă faptul că îşi dispută clienţii din ce în ce mai puţini, să-şi dispute şi locurile de parcare din staţii pentru a nu fi amendaţi de poliţia locală. Şoferii sunt revoltaţi că nu au unde să îşi parcheze maşinile în aşteptarea clienţilor.

Oamenii acuză autorităţile locale că au amenajat prea puţine locuri de staţionare pentru taximetre. În replică, edilii spun că locurile amenajate sunt suficiente şi că atunci când s-a pus problema limitării autorizaţiilor de liberă practică, taximetriștii au afirmat că le sunt suficiente, motivând prin faptul că mare parte dintre maşini se află în trafic şi, teoretic, nu ar avea nevoie de locuri de parcare în plus.
La această oră, în Aiud, sunt amenajate 34 de locuri de aşteptare pentru taximetre, în vreme ce străzile oraşului sunt străbătute zilnic de 63 de astfel de maşini. La orele amiezii, în staţia de taxiuri de la „Brutărie” şoferii abia reuşesc să găsească un loc de staţionare, mai ales în zilele de joi, când locul de parcare de la hotelul „Victoria” este ocupat de tarabele pieţarilor.
La „Brutărie”, zona cea mai aglomerată, parcarea este plină ochi de maşini. Fiecare taximetrist se chinuie să îşi facă loc mai în faţă, în speranţa că aşa ar putea să convingă vreun client rătăcit să se urce în autoturismul lui. „S-au înmulţit maşinile. Abia ai loc aici. Lumea nu are bani să circule cu taxiul, de aceea uneori suntem nevoiţi să staţionăm ore în şir. Locurile de parcare nu mai ajung. Nu putem să patrulăm pe străzi până se eliberează un loc de parcare. Consumul de carburant ar fi enorm, iar venitul, şi aşa mic, va scădea şi mai tare. Aiud nu este un oraş mare, iar aiudenii nu au puterea financiară a celor din oraşele mari. Nu au unde munci, abia o duc de pe o zi sau alta“, spune domnul V.T., unul dintre taximetriştii revoltaţi de faptul că poliţia locală face controale dese în parcări şi lasă în urma ei amenzi în valoare de 200 de lei. S-a săturat să aibă probleme în fiecare zi cu staţionarea. „În oricare staţie ai merge, peste tot sunt aceleaşi probleme. Mereu avem discuţii între noi. Sunt multe maşini şi tocmai de aceea mai iese cu scandal uneori. Fiecare plătim bani grei pentru locul de parcare. Să se facă parcări. Pe lângă taxele locale, avem o mulţime de alte taxe de plătit. Mai nou, RCA ne bagă în mormânt. Pentru un Logan, înmatriculat pe un SRL, în regim de taxi, asigurarea variază între 6.000 – 16.000 de lei“, spune taximetristul.
În replică, autorităţile locale spun că numărul locurilor de parcare este unul arhisuficient în momentul de faţă şi că şoferii nu au niciun motiv să se revolte. Potrivit administraţiei locale, numărul autorizaţiilor eliberate se încadrează în prevederile legale, iar locurile de parcare au fost gândite în aşa fel încât să acopere toate zonele, urmând ca pe viitor să se analizeze şi să se caute o soluţie, eventual prin amenajarea câtorva locuri noi de parcare şi în alte zone.
Cert este că taxiurile nu au voie să parcheze pe partea carosabilă şi trebuie să se adapteze noii situaţii, însă taximetriştii aiudeni afirmă că administraţia locală ar trebui să găsească repede soluţii şi să mai domolească „avântul justiţiar” al poliţiştilor locali şi ameninţă cu organizarea unei manifestaţii prin care vor bloca centrul municipiului.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 191 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.