aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Spectacol tragi-comic în Consiliul Local al Municipiului Aiud

Spectacol tragi-comic în Consiliul Local al Municipiului Aiud

Publicat în 03.05.2019 la ora 10:00

Deși pare incredibil „cicoteca” din consiliul local al municipiului Aiud continuă și dă semne clare că este departe de a se termina. Ultima ședință ordinară ținută cu o zi înainte de vacanţa sărbătoririi Sfintelor Paște s-a consumat încă un episod din „spectacolul tragicomic” care se petrece în cadrul deliberativului aiudean de mai bine de doi ani.

Spre stupefacția celor prezenți în sală reprezentanţii social democrați au părăsit ședința ca urmare a propunerii, votată dea altfel cu majoritate simplă de voturi, ca o parte din proiectele care necesită voturile a două treimi dintre aleșii locali să fie votate folosind buletine de vot. Adică cu vot secret.

Ca urmare a acestui gest cele cincisprezece (15) proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței și care trebuiau să întrunească votul a minim 13 consilieri nu au mai fost votate.

Mai mult de atât, ca urmare a părăsirii lucrărilor, reprezentanții social democrați nu au participat nici la votul pentru unul unul dintre cele mai importante proiecte, mult așteptatul buget al Municipiului Aiud, buget care conform legii trebuia votat la sfârşitul anului trecut, dar care dat fiind faptul că onor Guvernul României l-a alcătuit și aprobat cu o întârziere de mai bine de cinci luni a devenit o urgenţă stringentă pentru fiecare unitate administrativă din țară.

Culmea este că printre proiectele care nu au mai putut fi votate se număra inclusiv unul inițiat de către grupul consilierilor social democrații aiudeni și anume proiectul de revocare a HCL nr. 33 din 11 februarie 2019privind însuşirea unei documentații tehnice de parcelare și aprobarea concesionării prin licitație publică a unui lot de teren din domeniul privat al municipiului.

Se pare că acesta este proiectul pentru care majoritatea aflată la conducerea municipiului a impus votul secret în scopul de a-și păstra validitatea hotărârii.

Aiudenii au reacționat diferit aflând noua „gâlceavă” și gestul social democraților de a părăsi lucrările ședinței. Parte dintre cei intervievați de noi  au afirmat că li se pare cel puțin ciudat că s-a cerut vot secret pentru votarea proiectelor de interes și că normal ar fost ca toate proiectele să fie votate cu vot deschis, la vedere, astfel ca cetăţeanul să știe care dintre aleșii lor se împotrivește unor reglementări menite să aducă bunăstarea locuitorilor. O altă parte dintre aiudenii cu care am discutat noul episod petrecut în cadrul Consiliului Local al Municipiului Aiud au acuzat social democrații pentru faptul că au părăsit lucrările și au dat dreptate celor din alianţa aflată pla putere deoarece, spun ei, legea dă dreptul să se stabilească modul în care se votează un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local.

În încercarea de a explica ce s-a întâmplat în şedinţa de dinaintea Sărbătorilor Pascale, viceprimarul Lorincz Helga a postat pe pagina sa de Facebook următorul text prin care critică aleșii social democrați lăsând să se înțeleagă faptul că gestul le-ar fi fost impus consilierilor „ Acum un an și un pic anunțam faptul ca bugetul municipiului Aiud s-a votat fără nici o dezbatere, în doar câteva secunde. Anul acesta surpriză, “politicieni” cu experiență din 1990, care “au condus orașul” nici măcar nu au vrut să participe la dezbatere. Momentul în care liderul autoproclamat al PSD Aiud a aflat că se cere vot secret pentru câteva proiecte de pe ordinea de zi, consilierilor PSD li s-a impus sa părăsească sala de ședință, adică să nu participe la dezbatere și să nu voteze proiectele, dintre care unul propus chiar de ei. Dacă asta înseamnă administrație e clar că trebuie să se schimbe generațiile, definitiv și irevocabil”.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 899 ori

3.0
04

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.