aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Spitalul de Pneumoftiziologie din Municipiul Aiud va fi modernizat cu fonduri europene

Spitalul de Pneumoftiziologie din Municipiul Aiud va fi modernizat cu fonduri europene

Publicat în 11.06.2017 la ora 14:10

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Consiliul Judeţean Alba vor fi parteneri în vederea implementării proiectului „Reabilitarea energetică Spital Pneumoftiziologie Aiud” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1.

Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, Apel de proiecte POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI.

Valoarea totală a investiției este estimată la 7.726.568 de lei, cu TVA inclus, din care construcția și montajul costă 5.382.402 lei, cu TVA inclus. Va fi reabilitată o suprafață de 1548 mp. Consiliul Judeţean Alba va asigura întreaga cofinanțare a proiectului, respectiv suma de 2.336.471,70 lei, transferând sumele aferente liderului de parteneriat, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, care va gestiona direct fluxurile financiare în conformitate cu reglementările legale în vigoare. Valoarea contribuţiei CJ Alba la totalul cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA) este 110.001,97 lei (2%) și valoarea contribuţiei la totalul cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA) este de 2.226.469,73 de lei (100%).

Valoarea contribuției la valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 2.336.471,70 de lei (30,24%). Majoritar, finanțarea investiției va fi făcută din fonduri structurale, prin depunerea unei cereri de finanțare pe POR 2014-2020. Vor fi executate lucrări la corpul C3, pavilionul central care are funcțiunea de spital de pneumo­ftiziologie, construit în anul 1923, în prezent cu 120 de paturi, și la corpul C5, respectiv centrala termică ce deservește spitalul. Investiția va fi derulată pe parcursul a doi ani, astfel încât să nu fie afectat programul zilnic al bolnavilor.

Potrivit documentației tehnice, se propun lucrări de intervenție care nu vor afecta arhitectura exterioară a spitalului, însă tâmplăria existentă va fi înlocuită cu geamuri termopan. Vor fi înlocuite paratrăznetul, instalația de detecție și semnalizare la incendiu, în locul becurilor clasice vor fi montate leduri, va fi montat un lift pentru evacuarea bolnavilor, vor fi adaptate spațiile pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități, vor fi montate panouri solare pentru obţinerea apei calde, se va înlocui sistemul centralizat de încălzire/apă caldă, va fi anvelopată termic întreaga clădire etc. Se preconizează ca lucrarea să demareze efectiv în martie 2019 și să fie finalizată în august 2020.

Acest articol a fost citit de 188 ori

Spitalul de Pneumoftiziologie din Municipiul Aiud va fi modernizat cu fonduri europene
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.