aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Spitalul Municipal Aiud: „Fotografia cu pacientul care face curățenie ilustrează o terapie complementară a practicii psihiatrice moderne – ergoterapia”

Spitalul Municipal Aiud: „Fotografia cu pacientul care face curățenie ilustrează o terapie complementară a practicii psihiatrice moderne – ergoterapia”

Publicat în 27.08.2017 la ora 17:07
Ca urmare a articolului publicat pe aiudinfo.ro în data de 26/08/2017 ţinem să precizăm următoarele: fotografia ilustrează una dintre terapiile complementare ale practicii psihiatrice moderne: ergoterapia, adică o terapie care utilizează activitatea în vederea readaptării persoanelor cu dizabilităţi fizice şi mintale.
Scopul ergoterapiei este de a le reda bolnavilor independenţa fie dându-le posibilitatea să se adapteze la deficitul lor, fie participând la ameliorarea stării lor. Indicaţiile ei sunt foarte largi: boli mintale, infirmităţi motorii (paralizii, sechele posttraumatice, miopatii, arsuri, boli cardiace etc.). Sigur că acest gen de activităţi nu se practică în pijama, dar în majoritatea cazurilor participanţii dispun de o ţinută potrivită (ex. trening).
Pacienţii participă VOLUNTAR la acest gen de activitate, în niciun caz obligat. Pe această bază, orice activitate (activităţi artizanale, activităţi de captare a atenţiei, de exprimare, scris, jocuri; reînvăţarea gesturilor vieţii zilnice; activităţi de tip profesional de toate tipurile etc.) sunt bune de folosit în măsura în care pot ajuta pacientul să le adapteze la posibilităţile sale.
Această mediere permite să se observe şi să se analizeze problemele pe care le pune boala în cauză, apoi să se propună o soluţie cu contribuţia bolnavului şi a medicului curant. Mai mult, conform spuselor Dr. Daniel Burchiu, medic primar psihiatru, există pacienţi care revin după externare ca vizitatori pentru a participa la aceste activităţi şi a contribui la întreţinerea curţii prin donarea de flori sau alte plante ornamentale.
Dr. Bogdan A. Popa,
Manager Spital Municipal Aiud

Facebook 

Acest articol a fost citit de 230 ori

Spitalul Municipal Aiud: „Fotografia cu pacientul care face curățenie ilustrează o terapie complementară a practicii psihiatrice moderne – ergoterapia”
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.