aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Starea copilului din Livezile care a căzut în fântână se menține critică. Este sedat și intubat, la Secția ATI a Spitalului Județean din Târgu Mureș

Starea copilului din Livezile care a căzut în fântână se menține critică. Este sedat și intubat, la Secția ATI a Spitalului Județean din Târgu Mureș

Publicat în 06.03.2019 la ora 13:16

Copilul de doi ani, din comuna Livezile, care a căzut, marți în fântâna din curtea casei, este în stare gravă. Potrivit reprezentantului Spitalului Județean Târgu Mureș, micuțul este internat la secția de Terapie Intensivă, sedat și intubat, iar mâine va fi reevaluat neurologic și se vor stabili măsurile medicale de urmat în continuare.

”Este internat în secția ATI pentru copii, este încă în stare gravă. Deocamdată astăzi rămâne sedat și intubat iar mâine va fi reevaluat neurologic. În funcție de aceasă evaluare medicii vor decide, eventual detubarea”, a declarat Mariana Muntean, purtător de cuvânt al spitalului Clinic Târgu Mureș.

Reamintim că micuțul a cazut, marți, într-o fântână adâncă de aproximativ 8 metri, în timp ce a fost lăsat nesupravegheat în curtea casei.

Potrivit ISU Alba, după copil a coborât un localnic care l-a menținut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent respectiv scripete, lanț și găleată.

La extragerea din fântână copilul era în stop cardio respirator și hipotermic. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare continuate aproximariv 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă care a preluat copilul. Ulterior, micuțul a fost transportat cu elicopterui SMURD, la spitalul din Târgu Mureș.

Acest articol a fost citit de 1054 ori

Starea copilului din Livezile care a căzut în fântână se menține critică. Este sedat și intubat, la Secția ATI a Spitalului Județean din Târgu Mureș
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.