aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Aiudeni » Stimaţi aleşi, vă moare Aiudul sub funduri!

Stimaţi aleşi, vă moare Aiudul sub funduri!

Publicat în 19.01.2013 la ora 10:33

Numai în municipiul Aiud trăiesc, comform recensământului din anul 2011, aproximativ 23,000 de locuitori, din care, potrivit cifrelor oficiale doar 794 sunt șomeri fără loc de muncă, însă, potrivit specialiștilor, la începutul anului 2012 mai existau și peste 10.000 de eiudeni care au ieșit din evidențele agenției de șomaj. Raportat la ianuarie 2011 la același număr de locuitori numărul șomerilor a fost de 656, cu 138 mai puțini decât acum, la început de an 2013 și se presupune că numărul celor care nu mai sunt în evidențe, dar care nu au locuri de muncă a crescut cu aproximativ 1.000. la un calcul sumar, șomajul real al în municipiul Aiud este undeva in jue de 52%.
Tot oficial, în ianuarie anul acesta, numărul posturilor vacante anunţate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost egal cu zero. Care va să zică zero locuri de muncă pentru peste 11.000 de cetățeni fără nicio ocupație. Cam asta este realitatea despre starea socio-economică a municipiului nostru. În aceste condiții cred că pot să afirm fără echivoc:

”Moare Aiudul doamnelor şi domnilor! Moare Aiudul, domnule primar și stimaţi consilieri!”. 

Mi s-a reproșat de unii angajați ai municipalității că sunt rupt de realitatea cotidiană a orașului în care locuiesc. Mi s-a spus că habar nu am cât de greu este pentru municipalitate să administreze o localitate de marimea municipiului Aiud. Mai mult, mi s-a reproşat uneori că prea văd numai partea goală a paharului, că nu prea sunt împăciuitoar şi că prea îmi plac mie conflictele.
Ei bine, sincer, mărturisesc că nu-mi plac stările conflictuale și mai ales nu-mi place dezinformarea precticată, de uni aleși locali, de cei care ar trebui să fie transparenți și corecți în relațiile cu cetățeanul. Sincet, nu-mi plac, chiar urăsc certurile, de orice natură ar fi ele. Sunt sigur că acestea nu produc progres, vă spun aceasta din propria mea experiență.
Măsurile ferme, da. Îmi plac. Respectarea regulilor, termenelor şi condiţiilor, da. Îmi plac. Cel mai mult îmi plac oamenii care se țin de cuvânt, oamenii cinstiți, corecți.
Nu-mi plac lamentările, mai ales cele făcute la colţ de stradă, la un pahar de bere proastă, la pet că-i mai ieftină. Lamentările nu duc la găsirea de soluţii şi nici la un trai mai bun. Din contră, creiază o armosferă negativistă, aidona aceleia din povestea cu drobul de sare.
Ni se reproşează de către unii aleși, mie, nouă, jurnaliştilor, că doar semnalăm situaţii, fapte, încălcări ale legii etc şi că nu facem, de fapt, nimic.
Să avem pardon, aleșii respectivi uită care este menirea jurnalistului. Uită că noi trebuie să consemnăm, să luam atitudine când vedem nedreptatea.
Există, recunosc aceasta, din păcate, destul de mulți, așa-ziși jurnaliști, care s-au transformat în judecători ce dau verdicte pe baza unor informații venite „pe surse”. Există jurnaliști care s-au transformat într-un fel de entitate atotştiutoare şi arogantă, ce nu pregetă să sară la beregata celui indicat de cel care-l plătește. Am văzut aceasta în ultimul an, când unele posturi de televiziune sau transformat în parchete, judecătorii sau trâmbițe de partid. 
În calitaea mea de jurnalist independent, sigur că nu fac parte din grupul acestora. Sunt independent în adevăratul sens al cuvântului.La fel sunt sigur că nu este treba mea să mă apuc să fac munca angajaţilor din Primărie sau ai nu știu cărei instituții din adminbistrația locală ori județeană. De ce să fie treaba me? Trebuie să fiu prost să mă apuc să strâng mizeria mizeria altuia.
Care este treaba mea? Treaba mea este să să spun ce văd, mai ales atunci când ceea ce văd mă îngrijorează, mă indignează sau indignează cetăţenii obişnuiţi. Cred că subiectul cu locurile de muncă în municipiul Aiud este unul mai mult decât arzător, chiar nespus de dureros pentru cetățeni. Să fi uitat aleșii locali, îndiferent de culoarea politică pe care o au și primarul reales de ceaa mai mare problemă a cetățeanului din Aiud? Au uitat ei că în fiecare campanie electorală au promis locuri de muncă, un trai mai bun? Probabil că da. Dar, nu au uitat să crească taxele și impozitele.
Deși limbajul va părea puțin vulgar, trebuie să le reamintesc stimaților noștrii aleși, dacă nu cumva acștia știu și fac pe nisnaiul, că n-or să facă, pe româneşte spus, niciun rahat, dacă louitorii sau majoritatea locuitorilor din municipiu, care nu-şi găsesc loc de muncă, sau cei care s-au săturat de salariile mizere câștigate facând naveta la zeci de kilometrii, vor pleca unde văd cu ochii și își caută un trai mai bun pe alte meridiane. Ce se va întâmpla dacă cei peste 11.000 de aiudeni vor merge în alte localități și vor renunța la ce au aici?
Domnule primar și domnuilor consilieri, un oraș pustiu, un oraș fără populaţie n-o să vă prea ajute la alegerile viitoare. Peste câțiva ani vor cădea multe din fotoliile dumneavoastră. Puteți să-mi spuneți ce veți putea face într-un oraș fără investiții? Dintr-un oraş pustiit și fără investiţii nu o să aveți de unde strânge impozitele şi taxele pe care le măriți perioadic. Într-un asemenea oraș puteți spune adio „reralizărilor merețe” promise în fiecare campanie. Nu veți avea finanțare nici pentru salariile sau îndemniuzațiile pe care le încasați lunar pentru prestația „super fructuoasă” pe care o aveți. Adio străzi asfaltate, parcuri amenajate, servicii publice gazon frumos tuns şi cam toate chestiile astea de bun simţ pe care le vor aiudenii, adio un nou mandat.
Nu vreau să vă spun, nici primarului, nici consilierilor și nici funcționarilor publici, cum să vă faceți treaba. Până la urmă, ştiți cu siguranţă mai bine decât mulți aiudeni despre ce este vorba și cu ce se mănâncă administrația locală, că doar de aceea v-ați înhămat la căruţa ei.
Vreau , totuşi, să vă atrag atenţia, atât dumneavoastră aleșilor din Aiud dar ți celorlalți din celelalte administrații locale și mai ales parlamentarilor asupra unor realităţi: regionalizarea aia în care capitala județului ar putea fi mutată la Brașov o să omoare şi ce a mai rămas din Aiud și județul Alba.
În acești 23 de ani dedupă revoluție, în Aiud, investițiile au avut o rată negativă, la fel a fost și în marea parte a județului. Dacă, în ciuda tuturor promisiunilor făcute de către primar și ceilalți aleși, vom rămâne în continuare fără niciun investitor major, doar cu ce mai mişcă încă din fosta industrie nu o să avem multe zile de trăit. Cu așa-zișii investitori aduși, se spune, de către administrația locală, n-o să se facă primăvară. În Aiud vom avea tot 11.000 de şomeri o să avem şi tot zero locuri de muncă vacante. Cât despre judet…
Din această cauză, așa cum mă autocaracterizez, non-conflictual, v-o spun răspicat domnilor și doamnelor aleși și funcționari publici: Uitați-vă la involuția demografică a municipiului. Vă moare Aiudul sub fundurile care vi se îngrașă.

Dorel Lazăr
Jurnalist independent

Historical population
Year Pop. ±%
1910 8,663 —
1930 9,478 +9.4%
1948 9,535 +0.6%
1956 11,886 +24.7%
1966 16,536 +39.1%
1977 24,620 +48.9%
1992 31,894 +29.5%
2002 28,909 −9.4%
2011 22,495 −22.2%
Source: Census data

Acest articol a fost citit de 16704 ori

Comentarii

35 Comentarii la Stimaţi aleşi, vă moare Aiudul sub funduri!

 1. Marius Răspunde

  19.01.2013 la 11:12

  Dle Dorel va sustin in totalitate. AIUDUL MOARE! Este o realitate dureroasa de care administratorii orasului nu par sa tina seama adanciti fiind in autodeclamarea meritelor inexistente, de altfel. La bugetul orasului o grea piatra este insasi aparatul din primarie. La un calcul sumar se consuma pe “administrare” mai mult de 50 din buget. Oare avem nevoie de atatia functionari cand nimic nu se intampla in oras? Gunoaiele sufoca Aiudelul, Muresul, satele – mai nou cartiere si avem departament de mediu. Saitul primariei merge si nu prea dar exista departament de informatica. Consilierii se abtin la vot, functionarii nu intocmesc proiecte cu banie europeni, ca nu sunt nebuni sa lege la cap ca banul oricum vine la data fixa si e sigur. Primarul e extrem de incantat de propria activitate asa ca propun ca cei 11000 de someri sa iese saptamanal cu pancarte cu texte laudative si portrete ale primarului si consilierilor si sa ii ovationeze indelung. Ca tot nu au ce face oricum! Navetistii obligati de inteleapta administrare a Aiudului sa isi caute de lucru prin alte parti sa se abtina ca nu aduc bani orasului! Stima

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Ana Răspunde

  19.01.2013 la 12:37

  La asa conducere, asa oras. De cum intri in primarie, mirosul de tutun te face sa intelegi ca acolo e locul unde legea e facuta… scrum.
  Nici cu aiudenii nu mi-e rusine. S-au plans ca “alesii” cheltuie banii primariei la chefuri in Ungaria, ca au populat primaria cu rude si relatii, ca au descurajat investitorii care n-au dat spaga si cate si mai cate, dar la alegeri… tot cu ei. Se pare ca le place pioneza sub fund (apropo de titlu).
  Aiudul a ajuns o adunatura de carciumi si bombe subterane cu pretentii de cluburi in care infloresc promiscuitatea si infractionalitatea.
  Nici nu stiu de ce se mai numeste municipiu, cand nu e mai mult decat un sat ceva mai mare a carui cultura e la nivel de balci stradal, asezonat cu “miresme” de mici, bere si urina.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. ioan Răspunde

  19.01.2013 la 15:57

  Asta e cruda realitate!Aiudul moare zilnic cite un pic ,a ramas un oras de pensionari si oameni fara loc de munca,plin de bugetari ca nu se poate altfel,plin de masini bengoase la scara fiecarui bloc de nu poti intra ,lume in letargie de 20 de ani care asteapta para malaiata sa le cada drept in gura.Nici o investitie,nici un loc de munca ,nici o perspectiva pentru nimeni!Cartiere unde de 40 de ani nu s-a miscat o piatra ,cu instalatii uzate,cu drumuri ca in evul mediu,cu haite de ciini gata sa te sfisie la orice ora.Ce fac alesii ?Stau in birouri,mai fac cite o sedinta,mai apar la sarbatori in biserici,mai trag cite o fuga pe la prietenii de afara sa se simta bine si gata.TRec anii ,se aduna vechime pentru pensie.Si in continuare,linisteee!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. bogdanutu Răspunde

  27.01.2013 la 19:56

  Cine s-a gasit sa scrie articole despre locuri de munca!Unul care nu a muncit o clipa in viata lui. Sunteti suparat ca nu ati ajuns la ciolan D-le Lazar?

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • ioana Răspunde

   28.01.2013 la 0:18

   Is curioasa ca din primarie nu da pe nimeni afara,sunt persoane care habar nu au sa faca nimic si ocupa un loc doar in fata chiseului,si te trimite de colo colo dupa un act.Pe aceea de ce nu-i da afara nu au ce cauta acolo.Dar diferenta e ca au relatii!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Dorel Lazar Răspunde

   06.02.2013 la 14:55

   Nu stiu la ce ciolan te referi. Nu am avut intentia se candisdez pentru a pune manape ciolan. Imi castig painea cinstit si facand naveta la Alba Iulia de mai buine de 13 ani.

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Aiudean Răspunde

  01.02.2013 la 11:05

  Domnule “bogdanutu” daca esti aiudean sant sigur ca in MINTEA dvs.ai dati dreptate D-lui Lazar dar acuma santeti la masa cu Dl primar..Dar poate intr-o zi vei fi si tu cu mine navetist. Te intreb .Ai copii? Unde se joaca? Toata gasca voastra vedeti realitatea dar va e frica sa nu cadeti sub masa.Deja va vb pe la spate…Va e frica sa mai stati la masa cu alti de rand..prin oras umblati cu capetele plecate sa nu va recunoasaca cineva….O zi buna va doresc.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   22.12.2013 la 12:40

   Nu e nimeni la masa cu d-l primar stimabile “anonim” Aiudean. Sunt doar pareri pro si contra. Ce nu inteleg eu, e de ce va ascundeti in spatele acestor porecle?! Dati-va numele complet sa ne cunoastem mai bine, nu? 😉 Tuturor nu va convine acest “regim” insa toti stati ascunsi ca niste lasi in spatele unui monitor si comentati ca niste babe cu 3(trei) clase. Pariu pe ce vreti ca la o intalnire cu cei din primarie sunteti tot un zambet, gresesc? Nu cred!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

   • crisan ioan Răspunde

    22.12.2013 la 13:19

    Nu te mai da mare ca te semnezi. Faptul ca sustii cu lejeritate aberatii nu iti aduce niciun avantaj. Pentru noi este bine ca stim de cine sa ne ferim. Daca ai fost baiatul lui tata, in trena primarului, ai avut un beneficiu de care se pare ca nu prea esti constient. Mare parte a celor care nu se semneaza sunt ai nimanui, sunt speriati. Despre frica zilei de maine este vorba. Ai fost vreodata amenintat ca iti pierzi locul de munca? Multi din anonimi, da.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

    • Radu Dobra Răspunde

     22.12.2013 la 13:57

     Ionel, tare faza cu baiatul lui tata. Asteptam asta, dupa cum spuneam, va meritati soarta! Spune-mi tu mie stimabile o singura chestie de care eu am profitat ca “fiu a’ lui tata”. Hai sa-ti raspund eu: n-ai nici una. Insa ca orice “taran de Aiud” cu totii va dati cu parerea fara sa aveti nici cea mai vaga ideea care este adevarul. Insa am mai fi altfel atat de importanti? 😉

     Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. bogdanutu Răspunde

  01.02.2013 la 21:04

  Aiudeanule nu te inteleg.In primul rand invata sa scrii si sa ai o logica la comentariu,dupa aceea sa zici ceva despre “gasca”noastra.
  O zi buna va doresc. PS Daca esti navetist de ce te intitulezi “Aiudean”

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • mitzabicicliszta Răspunde

   30.08.2013 la 9:50

   probabil pentruca s-a nascut in Aiud, locuieste cu sau fara familie in Aiud si face naveta de nevoie, intr-un oras unde s-au facut investitii si exista locuri de munca mai multe decat are nevoie localitatea respectiva.Nu exista asa ceva? ia baga o privire la Sebes, Blaj, Teius,etc.Iar chestia cu lectzia de gramatica e binevenita insa nu rezolva nici pe departe problema.

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Alexandra Răspunde

  21.02.2013 la 17:15

  domnule “bogdanutu ” cred ca acel ciolan l-ati atins si dvs si va e bine acolo unde sunteti;pt acel ciolan a-ti pus bine acea stampila..
  sunt aiudean si? ce-mi ofera acest oras? un “bogdanut” ca dvs, niste functionari asezati la randul lor, sa nu mai zicem de primar etc
  sa muncim? unde?sa fim civilizati? cu cine?…de aceea e lumea rea si tinerii pleaca in strainatate ca mor domnule de foame!!!
  ce a facut acest primar in Aiud in ultimii ani?ca nu se vede nimic!
  Rusine sa va fie si dvs ca a-ti criticat pe saracul om “navetist” sau nu, dar se lupta pt a supravietui…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. luca Răspunde

  20.03.2013 la 12:33

  la ce drac sa te mai inmultesti nu vedeti ce viata de kk ducem in aiud dl josan a lichidat toate locurile de munca de la metalurgica am uitat cea mai mare realizare a domniei sale a fost privatizarea si acum lichidarea metalurgica aiud .dl primar luati panourile de la intrare in aiud cu metalurgica care nu a stins focul de 100 de ani si puneti ca eu primarul josan am reusit sa sting focul la metalurgica )))))))))))))))))))))

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. bumbac100% Răspunde

  20.03.2013 la 14:27

  Jurnalist?!…habar nu am ce tot scrii acolo, nu ma intereseaza…dar cate greseli de ortofrafie ai facut in textul acesta…erai nervos? Sper.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. exact Răspunde

  10.07.2013 la 3:53

  esti aiudean ca traiesti in aiud nu pentru ca lucrezi in aiud. si eu lucrez in alta localitate, si eu fac naveta pentru ca asta e situatia, in aiud nu au mai aparut locuri de munca de cand au aparut “papucariile” dar se pare ca nici alea nu prea mai au viitor iar alesi nostri “dragi” chiar nu fac nimica pentru a imbunatatii situatia orasului si nici nu o vor face pe viitor

  pt bogdanutu .. nu cred ca tu nu ai facut niciodata greseli de ortografie. si eu le-am sesizat dar pentru asta nu fac tam tam ca tine

  mno pa

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. paul Răspunde

  22.12.2013 la 0:18

  Bogdanutule!face naveta ca nu are loc de munca.la asta se rezuma subiectu.nu.i atrage atentia ca nu scrie corect gramatical!nici asta nu.conteaza aici.fi realist daca nu mars si.lasa “Aiudenii “axevarati sa se planga.pentru mine esti oricum.un mancator de cacat.meriti sa fi batut si lasat in drum sa te manance toti maidanezii

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   22.12.2013 la 12:48

   Bine ca esti tu destept d-le Paulica… Crezi ca daca ameninti cu bataia pe cineva esti mai bun? Neeee, hai sa-ti spun eu, batut meriti sa fii tu pentru astfel de afirmatii. Pokemon de retea!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Roxana M Răspunde

  22.12.2013 la 2:31

  Bagdanutu!!! Cata aroganta , ce jegos poti fi ….. Daca esti unul care a ajuns la “ciolan” Asta e datorita aiudenilor , navetisti sau nu …iar tu il loc sa ii tratezi cu respect le atragi atentia asupra greselilor gramaticale si coerentei in exprimare ( tu nu poti intelege ca esti un retardat)!! Te-as bate de te-ai urina pe tine , vierme !!! v-as da foc la toti in primarie sa faceti si voi naveta sa simtiti durerea aiudeanului de rand care nu a ajuns la ciolan !!! adunatura de cacati !!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   22.12.2013 la 12:50

   Wooooow, ce limbaj…stau si ma intreb, oare esti femeie? Daca da, cu siguranta n-ai iesit in viata ta din toaleta!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. damian Răspunde

  22.12.2013 la 12:25

  DOMNUL BOGDANUTU SI DOMNUL PRIMAR ARE UN SET DE PREZERVATIVE CADOU DE CRACIUN SI II ROG FRUMOS SAI FOLOSEASCA CA NU MAI AVEM NEVOIE DE ASA EXEMPLARE CA DANSI IN AIUD SEMNAT UN AIUDEAN FARA LOC DE MUNCA

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   22.12.2013 la 12:51

   Am inteles ca s-au scos ceva locuri de munca la RMGC. Ce zici, te bagi? Am auzit ca face bine la ten.

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Savonea Adrian Răspunde

  22.12.2013 la 16:22

  Adevaru e ca se gaseste de munca in aiud.Tot ce trebe e sa vrei sa muncesti.Atat de simplu.Acuma eu stiu ca toata lumea doreste un post de conducere insa nu se poate.Aud tot mai des expresia “apai eu nu lucrez pe 800 de lei pe luna” Bine, stai acasa si freaca menta.Intradevar pe langa ce este mai e nevoie si de altele (locuri de munca) insa eu vreau sa evidentiez ca sunt locuri vacante, pentru oameni muncitori, simpli,tot ce trebuie este sa vrei!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   22.12.2013 la 16:28

   Adrian 100% de acord cu tine. Suntem mult prea “domni” pentru lumea de azi.

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Cristina Răspunde

  22.12.2013 la 19:16

  Domnule Dorel, v-as sugera sa mai invatati putin sa scrieti! Poate v-ar prinde bine cateva ore de scriere si gramatica 🙂

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. damian Răspunde

  22.12.2013 la 21:37

  pt adrian, dute tu si munceste pt 800 roni din care dai 400 pe naveta si esti plecat 12 ore pe zi , domnule linge ciolan zi unde sa ma angajez in aiud si ma duc maine pt 600-700 nu 800 astept raspuns

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Savonea Adrian Răspunde

  22.12.2013 la 22:20

  Du-te la Restaurant Capitol Anjajeaza acolo sofer, un 8-9 milioane iei.La spalatoria din capatul aiudului (iesire catre Miraslau) angajeaza spalatori auto, ospatari si barmani vad tot timpul anunturi cum ca angajeaza.Dar unii nu ne coboram la standardele astea.Si pun pariu Damian ca nu o sa aplici pentru nici unul din aceste joburi.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   23.12.2013 la 0:49

   Touche…a ramas tanarul damian fara cuvinte… 😉

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. damian Răspunde

  27.12.2013 la 11:03

  bai desteptilor nu am ramas fara cuvinte,dupa cum vb voi asta ar insemna ca sa rez prob locurilor de munca,sunte cei care au inpartit pachete la bufa nu? deci ca idee cu 2 locuri de munca sa rez tot, poate nu te gandesti ca alti au cu totul alta pregatire, si 800 lei poti sa intreti familie cu 2 copii?

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   02.01.2014 la 22:38

   “damian Răspunde

   22 decembrie 2013 la 21:37

   pt adrian, dute tu si munceste pt 800 roni din care dai 400 pe naveta si esti plecat 12 ore pe zi , domnule linge ciolan zi unde sa ma angajez in aiud si ma duc maine pt 600-700 nu 800 astept raspuns”

   Concluzia: nu esti tu putin cam prost? Si aici nu ma refer doar la faptul ca te contrazici, ma refer inclusiv la greselile gramaticale care debordeaza de fericire reflectand numarul de carti citite in tumultuoasa-ti viata. Asta asa, de inceput de an!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. flavia Răspunde

  29.12.2013 la 16:04

  Ma regasesc si eu printre cei care sustin ca, daca doresti sa muncesti, se poate si in Aiud. Prin prisma locului de munca, am invatat ca aiudeanul e fudul, da’ fudul cu ” F” mare, sunt total de acord cu Savonea Adrian si Radu Dobra, tinerii din Aiud nu se injosesc pt 600-800 de ron, prefera sa stea pe terasa la Coroana, la Flora, etc cu o cafea in fata o zi intreaga, cumparata.l din banii primiti de la parinti (la varsta de 25+) si sa se planga ca nu isi gasesc de lucru si sa rada de altii care muncesc pe 600 de ron sau care fac naveta in alte orase. Personal la 21 de ani, abia iesita de pe bancile facultatii, faceam naveta cu ” iama nene” la Alba-Iulia pe 1000 de lei, din care plateam naveta si chirie in Aiud pt ca indraznisem sa mut impreuna cu prietenul meu (pe atunci) de acasa de la mama si sa imi administrez singura viata. Dupa 2 ani si ceva de naveta, pe ploaie, vant, ninsoare cu ocazie pe tocuri de 10 cm am reusit sa imi gasesc de lucru in Aiud fara pile si interventii. Deci se poate daca esti determinat si iti doresti. Cu siguranta Aiudul are nevoie de investitii si locuri munca si neaparat de o schimbare in conducerea actuala, dar sustin cu tarie ca este nevoie de o schimbare majora a modului nostru de a gandi, sa incercam sa fim mai responsabili si sa nu mai asteptam sa ne cada din cer sau sa primim totul de-a gata.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Radu Dobra Răspunde

   02.01.2014 la 22:40

   Flavia…multumim…chiar credeam Aiudul mort dpdv al calitatii umane. Un An Nou Fericit alaturi de toti cei dragi tie!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Claudiu orian Răspunde

  02.07.2014 la 21:05

  Ce frumos mai romanasilor din aiud cu pseudonimele vostre cu tot ce va injurati asa ca la usa cortului ba ??? uite numele meu adevarat ca nu a facut nimic si eu l-am votat in trecut dar nu mai pot acum cas lopatar prin state de scirba unora din aiud romania tot una e ( aici fug de romanii ca de dracu ) sa va fie pe la nas cu reprosuri cuvinte vulgare si judecarea altora sinteti cei mai buni ( si eu inclusiv ) o sa muriti de foame ca-n 1907

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. un aiudean Răspunde

  03.07.2014 la 1:51

  du-te la scoala !!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. AURELIAN Răspunde

  03.07.2014 la 8:56

  Dragilor, nu va dau dreptate cu gasitul locuri de munca in Aiud, eu am 57 de ani si de 2 ani nu am un loc de munca pentru ca nimeni nu ma ia ca sunt “prea batran”, sotia si cele doua fete ale mele fac naveta la Alba Iulia pentru ca in Aiud nu au gasit de lucru. Aiudul este mort si azi-maine si ingropat.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.