Rămâi conectat

Ştirea ta

Strada Dorului și Valea Aiudului „sufocate” de gunoaie

Publicat

în

Mai multe fotografii realizate astăzi, 21 aprilie 2020, arată cum două zone din municipiul Aiud sunt sufocate de gunoaie şi ambalaje din plastic.

Cum se poate vedea din imaginile dezolante grămezi de pet-uri și de gunoaie umplu canalul de pe strada Dorului și Valea Aiudului. ”Mulțumim concetățenilor noștri”, sunt cuvintele unui localnic.

„Degeaba dau amenzi pentru că cei care aruncă nu au venituri și nu o să le plătească niciodată. Poliția patrulează dar nu pot sta non stop doar în Feleud. Cei care sunt prinși ar trebui puși sa adune gunoaiele din tot Aiudul. Munca în folosul comunității este soluția”, a scris cetățeanul care a postat fotografiile.

Ştirea ta

Locuitorii unui bloc de pe strada Morii fac apel la Primăria Aiud să găsească o soluție pentru a-i opri pe cetățeni să arunce resturile din grădini pe domeniul public

Publicat

în

Odată cu sorirea toamnei gospodarii caută să își curățe grădinile de resturi vegetale și crengi pentru a le pregătii pentru la primăvară. Dar asta nu înseamnă ca tulpinile de plante și crengile uscate tăiate din pomii fructiferi să fie aruncate direct pe domeniul public, lângă coșurile de gunoi, peisajul din zonă devenind practic dezolant.

Un cititor al site-ului aiudinfo.ro ne-a trimis următoarea filmare în care se vede cum un cetățean aruncă pe domeniul public resturi de plante direct din roaba cu care le-a adus fără nicio jenă. Acesta ne-a scris și următorul mesaj: „Imaginile au fost surprinse astăzi, 30 septembrie 2019, pe strada Morii în apropierea blocului M1, în timp ce un prioprietar de imobil cu gradină, care locuiește pe o altă stradă, nu are nicio jenă să-și arunce mormanul de plante uscate și crengi pe domeniul public, lângă containerele de gunoi menajer. Actuala administrație locală ne-a promis un oraș curat dar observ ca angajații Primăriei Aiud și Poliția Comunitară nu își fac treaba așa cum ar trebui.”

Citește mai mult

Ştirea ta

Gunoaiele au reapărut în „Valea Aiudului”, la nici trei luni de zile de la campania de ecologizare derulată de Primăria Aiud

Publicat

în

La nici trei luni de zile de când Primăria Aiud anunța că a finalizat campania de ecologizare a „Văii Aiudului”, în care au fost strânse toate gunoaiele din albia râului, de pe cursul acestuia din municipiu, se pare că acestea și-au făcut reapariția în mai multe locuri.

Imaginile de mai sus le-am primit de la o cititoare a aiudinfo.ro, care ne-a scris și următoarele rânduri: „Acum nici trei luni de zile, Primăria Aiud a derulat o campanie de ecologizare a Văii Aiudului, despre care s-a scris și pe site-ul dumneavoastră, la acea vreme, în care se afrirma că << Valea Aiudului nu e un coș de gunoi! >>. Se pare că prin nepăsarea unora, atât din rândul cetățenilor cât și din rândul autorităților locale, a redevenit un coș de gunoi, deoarece se poate vedea în imagini că gunoaiele au reapărut în mai multe zone din oraș. Oare chiar nu se poate face nimic să se păstreze curată albia râului?” 

 

Citește mai mult

Ştirea ta

Pădurea „Sloboda” de lângă Aiud a devenit groapă de gunoi pentru unii indivizi certați cu legea

Publicat

în

Este destul de greu de descris în cuvinte „veritabila” groapă de gunoi care se află în mijlocul unei păduri de lângă Aiud. Lipsa de educație și nesimțirea unora transformă unele zone din preajma pădurilor în adevarate ghene.

La fel este și în județul Alba, lângă Aiud, unde Pădurea Sloboda este împânzită de anvelope uzate și alte resturi menajere. Culmea este ca acestea nu au putut fi transportate decât cu mașini mari și basculate în mijlocul pădurii.

“Poate că ar trebui ca angajații din domeniu să fie mai atenți la aceste aspecte, iar polițiștii la fel, să efectueze mai des controale pentru a-i prinde pe cei care transportă și descarcă gunoi pe unde apucă fără să le pese de natură, de poluare, de mizeria pe care o lasă în urmă”, spun localnicii.

Fotografia a fost postată pe facebook de oameni aflați la plimbare în pădure și care nu se așteptau să găsească ceea ce au descoperit: zeci de anvelope uzate și alte gunoaie, aruncate în toate părțile pădurii.

Cam acesta e respectul pe care îl au unii față de natură, iar aiudenii cer autorităților să ia măsuri:

“Dacă are cineva nevoie de anvelope, din păcate în pădurea Sloboda cineva și-a deschis depozit.”

“Din păcate pădurea Sloboda va deveni un depozit de gunoi dacă nu se iau măsuri.”

“Nu numai amendă (să nu o poată duce), ci și curățirea zonei, plus obligat să planteze 200 de copaci! Precis este vreun individ ce are vreun service auto.”

“Am rămas chiar fără cuvinte! Rușine! Noi vrem o țară civilizată ca afară, dar cu gunoaie de oameni care își lasă mizeria pe unde umblă NU SE POATE!”

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud