aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » Talentata tenismenă aiudeană Alexia Mărginean a obținut locul I la selecţia naţională de 11 ani

Talentata tenismenă aiudeană Alexia Mărginean a obținut locul I la selecţia naţională de 11 ani

Publicat în 19.10.2017 la ora 11:02

Talentata tenismenă aiudeană Alexia Mărginean (legitimată la TC Sun Alba Iulia) a realizat o performanţă extraordinară, câştigând selecţia naţională la categoria 11 ani, disputată recent la Bucureşti, competiţie la care s-au strâns cele mai bune jucătoare din ţară fiind criteriu de selecţie pentru formarea lotului naţional Under 12.

În perioada 8-13 octombrie cele mai bune 16 jucătoare de tenis din România, cu vârsta de 11 ani, s-au strâns la București, pe terenurile de la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT, pentru selecția de toamnă. Toate fetele au jucat pentru locurile din Lotul Național U12 pentru anul 2018, iar câștigătoarea din acest an a fost Alexia Iulia Mărginean.

• A câştigat fără a pierde vreun set!

Tenismena aiudeană, legitimată la Tenis Club Sun Alba Iulia, a reușit să se impună în toate cele 7 meciuri jucate fără să piardă vreun set, iar în 2 partide s-a impus cu un scor similar 6-0 6-0. Chiar dacă meciurile s-au desfășurat pe suprafață Hard jocul practicat de Alexia a fost la cel mai înalt nivel, lucru remarcat și de cei prezenți la terenurile de tenis. Datorită faptului că în județul Alba nu există o astfel de suprafață, Alexia s-a antrenat de căteva ori în week-end la Târgu-Mureș pentru a se acomoda cu o această suprafață, mai rapidă decât zgura pe care se antrenează de obicei. “Interesant este faptul că Alexia s-a simțit, dacă îmi permiteți “ca peștele în apă” pe această suprafață de hard desi nu a fost familiarizată mai deloc cu ea. Însă toată munca de la antrenamente, interesul pe care l-a manifestat și dorința de a juca foarte bine și de a câștiga s-au văzut în modul cum a simțit mingea, cum s-a deplasat în teren astfel încât și-a surclasat vizibil adversarele ”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl sportivei de excepție.

Alexia se antrenează în Aiud cu antrenorul Radu Gheorghe cu care a început tenisul și care a reușit să o aducă la un nivel ridicat. “Modul în care antrenorul lucrează la antrenament cu Alexia, felul în care se implică și ceea ce a reușit să o învețe mi-a demonstrat că suntem pe drumul cel bun. Câștigarea Selecției de toamnă 11 ani, criteriu de selecție în lotul national U12 pe anul 2018, a fost unul dintre obiectivele noastre pentru anul 2017,  însă felul în care a fost atins prin jocul excelent practicat de Alexia ne-a dat mare încredere pentru viitor ”, a conchis Ovidiu Mărginean.

Rezultatele obținute de Alexia la Selecția națională de toamnă 11 ani au fost următoarele: 6-1 6-0 cu Ionescu Eva (AS Tenis Club Curtea de Argeș); 6-0 6-0 cu Ghibarsina Daria (CS Sănătatea Botoșani);6-2 6-1 cu Mocanu Ana (AS Clubul Sportiv Tennis School Otopeni);6-0 6-0 cu Neacșu Alexandra (CS Tenis Club Rm Vâlcea);6-4 6-3 cu Stăncescu Theodora (AS Club Politehnica București) – semifinala; 6-2 6-1 cu Neacșu Alexandra (CS Tenis Club Rm Vâlcea) – finala.

Acest articol a fost citit de 387 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.