aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Taxele locale din Aiud vor rămâne majorate. Proiectul de HCL inițiat de consilierii PD-L a fost respins

Taxele locale din Aiud vor rămâne majorate. Proiectul de HCL inițiat de consilierii PD-L a fost respins

Publicat în 30.01.2013 la ora 11:56

Consilierii locali ai municipiului Aiud reuniți ieri în ședință ordinară, au respins proiectul de hotărâre inițiat de consilierii PDL de revocare a deciziei adoptate la data de 9 ianuarie, prin care au fost indexate taxele şi impozitele locale cu 16,05%, prin votul majorității aleșilor PNL.

Proiectul depus de consilierii PDL prevedea ca taxele și impozitele locale să revină la nivelul anului 2012. Același lucru s-a întâmplat recent și la Alba Iulia, însă aici situația a fost invers, respectiv majoritatea PDL din CL a respins proiectul de revocare inițiat de consilierii PNL.

Dacă la Aiud, consilierii locali ai PDL au inițiat proiectul de hotărâre prin care să fie reduse taxele locale, majorate în urma votului majorității USL din Consiliul Local Aiud, la Alba Iulia situația stă taman invers. Consilierii locali USL au încercat astăzi, fără succes, să anuleze vechiul proiect de hotărâre de indexare a taxelor locale, adoptat în 7 ianuarie de majoritatea consilierilor PD-L.

Iată expunerea de motive atașată proiectului de hotărâre inițiat de consilierii PDL

“Având în vedere că opţiunea consiliului local al municipiului Aiud a fost exprimată în şedinţa ordinară din noiembrie 2012 şi a fost aceea de se menţine nivelul impozitelor şi taxelor din anul fiscal anterior şi ţinând cont de faptul că situaţia economică a contribuabililor de pe raza municipiului nu a cunoscut o modificare semnificativă, grupul consilierilor PDL propune revocarea HCL nr. 1 din 09.01.2013 şi menţinerea HCL nr. 235 din 17.11.2012.

Grupul consilierilor PDL consideră ca fiind la fel de important pentru cetăţenii municipiului Aiud atât menţinerea capacităţii lor de cumpărare cât şi menţinerea capacităţilor de plată a obligaţiilor fiscale”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 358 ori

Taxele locale din Aiud vor rămâne majorate. Proiectul de HCL inițiat de consilierii PD-L a fost respins
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Taxele locale din Aiud vor rămâne majorate. Proiectul de HCL inițiat de consilierii PD-L a fost respins

  1. Daniela Vasut Răspunde

    30.01.2013 la 14:48

    Taxele marite si service mizerabi pentru ce se pletesc TAXELE MARITE ce se fac cu bani rezultati…oameni nu au bani pentru necesarul de zi cu zi ,tinerii sunt in somaj iar pensionari …nu razbesc cu impozite si taxe. Ce faceti cu ORASUL si cu CETATENI DEJA SATUI DE ATATA NEPASARE ,,,,,.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.