aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Taxele pentru utilizarea Pieţei Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud

Taxele pentru utilizarea Pieţei Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud

Publicat în 10.01.2013 la ora 21:26

 În anul 2013, comercianţii care doresc să-şi vândă legumele şi fructele în Piaţa Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din Aiud vor fi obligaţi să plătească anumite taxe locale speciale către Biroul Administrarea Pieţei al Primăriei Aiud.


Potrivit HCL nr. 235/2012, pentru comercializarea produselor agricole şi agroalimentare, cu excepţia laptelui şi a produselor lactate, taxa zlinică este de 2,5 lei/mp/zi, iar taxa lunară, de 60 lei/mp/lună. Pentru comercializarea laptelui şi a produselor lactate, nu există taxă zilnică, dar pentru vânzarea produselor în zilele de marţi, joi şi sâmbătă taxa lunară este de 72 lei/mp/lună.
Pentru comercializarea produselor industriale, artizanale şi meşteşugăreşti, negustorii vor plăti câte 2 lei/mp/zi sau 50 de lei/mp/lună. Pentru comercializarea produselor industriale în sectorul de comerţ ambulant în zilele de joi taxa zilnică este tot de 2 lei/mp/zi, iar taxa trimestrială pentru un loc de vânzare de 9 mp este 220 de lei/trimestru, iar în zilele de luni, marţi, miercuri, vineri şi sâmbătă, taxa zilnică este de 1,10 lei/mp/zi.
Pentru comercializarea animalelor şi păsărilor, fermierii vor plăti câte 3 lei/buc./zi pentru bovine, bubaline şi cabaline până la 1 an şi porci peste 6 luni, respectiv 5 lei/buc./zi pentru bovine, bubaline şi cabaline peste 1 an. Celelalte taxe pentru animale sunt: porci peste 2 luni până la 6 luni – 2 lei/buc./zi, porci până la 2 luni, ovine şi caprine – 1 leu/buc./zi, animale mici şi păsări – 0,5 lei/buc./zi.
Pentru accesul în târgul de animale cu vehicule şi autovehicule, producătorii agricoli vor plăti 2 lei/zi pentru vehicule şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 2 tone, 4 lei/zi pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 2 tone până la 5 tone şi 10 lei/zi pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone. Pentru comercializarea produselor agricole din vehicule şi autovehicule: 5 lei/zi: autovehicule, remorci, semiremorci, rulote cu masa totală maximă de până la 2 tone şi vehicule cu tracţiune animală, 8 lei/zi pentru autovehicule, remorci, semiremorci, rulote cu masa totală maximă de peste 2 tone până la 5 tone şi 10 lei/zi autovehicule, remorci cu masa totală maximă de peste 5 tone. Alte taxe: 1 leu/zi pentru vânzarea obiectelor personale de către persoane fizice şi pentru depozitarea produselor şi ambalajelor, 2 lei/zi pentru prestarea de servicii diverse, câte 5 lei/zi pentru închirierea cântarelor şi pentru fiecare utilizare a cântarului de o tonă în târgul de animale.
Pentru asigurarea echipamentului de protecţie de unică folosinţă pentru comercializarea laptelui şi a produselor lactate: câte 0,5 lei –  pentru bonetă, respectiv pentru mănuşi (o pereche) şi 3 lei pentru halat. Pentru utilizarea WC-ului public al pieţei agroalimentare, taxa este de 0,5 lei pentru fiecare utilizare, respectiv 10 lei/lună pentru producătorii agricoli şi comercianţii cu loc de vânzare închiriat.

Robert GHERGU

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 582 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.