aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Tinerii din Aiud între 16 şi 30 de ani sunt invitați în 4 aprilie la prezentarea Serviciului European de Voluntariat

Tinerii din Aiud între 16 şi 30 de ani sunt invitați în 4 aprilie la prezentarea Serviciului European de Voluntariat

Publicat în 27.03.2014 la ora 16:59

sevCentrul de Voluntariat Cluj-Napoca alături de Societatea pentru Consum Responsabil în parteneriat cu Primăria Aiud va invită să participaţi la o prezentare cu şi despre voluntari internaţionali. Aceasta va avea loc în 4 aprilie, începând cu ora 16.00 la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

Evenimentul este dedicat tinerilor între 16 şi 30 de ani care sunt  interesaţi de oportunităţile de voluntariat internaţionale. Vom discuta diverse perspective ale Serviciul European de Voluntariat, într-o manieră directă şi interactivă chiar cu cei implicaţi în acest program: voluntari europeni aflaţi în acest moment în stagiu în România, voluntari romani reîntorşi din stagiile lor şi organizaţii care găzduiesc voluntari internaţionali.

Serviciul European de Voluntariat (sau SEV) este inclus în Programul Erasmus+ al Comisiei Europene şi permite tinerilor să deruleze stagii de voluntariat în altă ţară decât ţara lor de origine, pentru o perioadă de la 2 săptămâni  până la maxim 12 luni. Voluntarilor li se asigura cazarea, masă, transportul internaţional şi local, suport şi sprijin personal şi profesional, lecţii pentru deprinderea limbii ţării gazdă şi bani de buzunar, toate prin suportul financiar oferit de Comisia Europeană.

Serviciul European de Voluntariat este o oportunitate de care poţi beneficia o dată în viaţă! Ne dorim ca la sfârşitul evenimentului participanţii să îşi contureze o imagine globală asupra Serviciului European de Voluntariat astfel încât această oportunitate oferită de Programul Erasmus + al Comisiei Europene să poată fi folosită la maxim de către tinerii din comunitatea aiudeană”, spun reprezentanții Serviciului.

Pentru o bună organizare, persoanele interesate sunt rugate să se înscrie la eveniment până în dată de 1 aprilie, ora 20.00, cu un email/ un sms la src.romania@gmail.com sau 0731/455477 (persoană de contact: Diana Călin – co-fondator SRC ). Participarea la eveniment este gratuită!

Acest articol a fost citit de 504 ori

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.