aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Turistă maghiară salvată de salvamontiști și speologi, după ce a căzut în Peştera „Huda lui Papară” situată în Munţii Trascăului

Turistă maghiară salvată de salvamontiști și speologi, după ce a căzut în Peştera „Huda lui Papară” situată în Munţii Trascăului

Publicat în 04.11.2018 la ora 15:26

O turistă de naționalitate maghiară,  în vârstă de 30 de ani, care a căzut în gol patru metri în Peştera Huda lui Papară din Munţii Trascăului, a fost salvată de către speologi şi salvamontişti.

În urma căderii, femeia de naţionalitate maghiară a suferit mai multe traumatisme ale membrelor inferioare, dar starea sa este bună. Salvamontiştii au anunţat, sâmbătă seară, că au reuşit o operaţiune de salvare în Munţii Trascăului, la Peştera Huda lui Papară, judeţul Alba.

”Victima este o turistă în vârstă de 30 de ani, care a fost antrenată într-o cădere de circa patru metri, soldată cu leziuni la nivelui membrelor inferioare, posibilă fractură”, au anunţat salvamontiştii. Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit salvatori speologi şi salvatori montani din judeţele Timiş şi Alba.

„Salvamont a intervenit pentru scoaterea femeii din peşteră. Apoi a fost predată echipajului de Ambulanţă şi transportată la Spitalul din Alba Iulia. Femeia mai era însoţită de alţi trei bărbaţi”, a spus Lucian Forda, şeful Salvamont Alba. Acesta este al patrulea accident în această cavitate din ultimii 10 ani.

Peştera Huda lui Papară este recunoscută pentru frumuseţea sa, dar este şi foarte periculoasă.

Acest articol a fost citit de 218 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.