aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente a participat la un maraton de 100 de km, în Spania

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente a participat la un maraton de 100 de km, în Spania

Publicat în 17.09.2018 la ora 11:15

Doi români au participat, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la un maraton de 100 de km, în Spania. Unul dintre ei este ultramaratonistul aiudean Levente Polgar care a alergat între Madrid și Segovia cu tricoul Invictus România.

Sute de alergători au participat la startul unui maraton care a fost dat in Piața Castilla din Madrid la ora 5 dimineața, iar printre ei s-au numărat și români.

Ultramarotonistul aiudean Levente Polgar a vrut să participe în mod special pentru Centenarul Marii Uniri pe un traseu care traversează munții din nordul Madridului și are o lungime de 100 de km.

A fost însoțit de Mihai Sîrbu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei, și amândoi au mărturisit înainte de competiție care este strategia lor.

Cei doi alergători au purtat steagul României și cu fiecare kilometru parcurs au refăcut în mod simbolic timpul scurs de la Marea Unire. Levente Polgar a alergat cu tricoul asociației Invictus, din respect pentru eroii istoriei noastre.

Cursa de 100 de kilometri dintre Madrid și Segovia se află la a opta ediție, iar traseul are o limită de timp de 21 de ore.

Levente și Mihai au traversat mai multe localități în care trăiesc și români care i-au aplaudat și le-au oferit apă și mâncare.

Sursa: stiritvr.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 223 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.