Rămâi conectat

Aiudeni

Ultramaratonistul Levente Polgar intenționează să alerge de la un capăt al României la altul, aducând astfel un omagiu eroilor căzuți la datorie

Publicat

în

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. În anul 2022 ultramaratonistul aiudean va alerga din Vama Jimbolia până în Vama Veche fluturând drapelul României, sub însemnele Invictus.

De Ziua Națională a României 2021, aiudeanul de origine maghiară, a demonstrat că este mai patriot decât mulți dintre români și a alergat de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect față de Eroii Patriei, pe o distanță de 30 de kilometri, pentru a depune o floare, cum de altfel, a devenit tradiție să o facă în fiecare an de 1 Decembrie.

„Astăzi de dimineață INVICTUS România și ai săi eroi au pornit din Aiud înspre Alba Iulia, unde am ajuns cu brio în două ore și jumătate. Un timp extraordinar de bun față de alți ani. Am ajuns la monumentul lui Mihai Viteazul unde am depus o floare și am păstrat un moment de reculegere, în semn de apreciere al efortului depus, al tuturor eroilor, pentru România. Astăzi prețuim tot efortul care cumulează seva țării și a tot ce există în România. Multumesc lor și tuturor românilor care fac cinste României. La mulți ani România!” , a declarat la momentul respectiv pentru ZiarulUnirea.ro ultramaratonistul Polgar Levente.

Așa cum ne-a obișnuit, ultramaratonistul este un monument de ambiție și patriotism, iar anul 2022 nu are să reprezinte o excepție: Levente Polgar Ioan își propune în acest an să alerge fluturând drapelul României, alături de un coleg și un biciclist, fără nici o altă susținere tehnică, din Vama Jimbolia și până în Vama Veche, iar popasurile pe care și le propune sunt doar la monumentele eroilor militari căzuți la datorie pentru a le aduce un respectuos și binemeritat omagiu, toate acestea sub însemnele Invictus România.

Povestea Invictus România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor noştri răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games.

Voluntarii Invictus au ales sportul ca principal mijloc de exprimare şi s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât şi din cel civil: motivarea și sprijinirea militarilor răniţi pentru a participa la Jocurile Invictus.

Începând cu toamna anului 2014, aceștia au organizat, în spiritul Jocurilor Invictus, o serie de evenimente sportive și de fund-raising în care au angrenat și veterani din teatrele de operații, inclusiv răniți și invalizi. Levente Polgar Ioan este membru Invictus încă din 2014 când spune el: „eram doar o mână de oameni” și „cu toți vom fi INVICTUS până la capăt”.

În 2021 Levente Polgar, ultramaratonistul aiudean, a primit o diplomă de merit din partea ministrului Tineretului și Sportului, pentru toate realizările pe care acesta le-a făcut în numele celor mai puțin norocoși.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Aiudeni

Un aiudean stabilit în Irlanda își încântă conaționalii de acolo, participând la concerte alături de artiști români celebrii

Publicat

în

Băgăian Cornel are 50 ani, este aiudean și a lăsat orașul natal pentru Irlanda, sperând la un trai mai bun! În anul 2004 a plecat din țară, în Irlanda, împreună cu familia și chitara, pentru a a câmnta melodii românești să-și aline dorul de țară.

În timp s-a perfecționat și a ajuns sa cânte cu toți artiștii consacrați din România care concertează in Dublin – Irlanda. Printre aceștia se numără Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Florian Stoica,Victor Solomon, Radu Captari, Nicu Covaci şi Phoenix.Este muzica cu care a crescut aiudeanul nostru.

„Așa ne putem bucura de muzica noastră și de poezia noastră românească și cântăm comunității de români din Irlanda. În țară cântam doar prietenilor, dar aici am urcat pe scena si ador ceea ce fac. Eu, personal, nu fac asta pentru bani, nu câștig nimic din muzică…decât sufletește! O seară cum a fost cea de ieri, cântând pe aceeași scenă cu un titan al muzicii românești, face toți banii!” spune cu drag si mândrie – Băgăian Cornel.

De curând la evenimentul cultural organizat de Revista ,,Itaca Dublin”, „Dragobete la Dublin”, cu sprijinul Ambasadei României în Irlanda, care promovează păstrarea și transmiterea generațiilor viitoare, a tradițiilor românești, unde a cântat Nicu Covaci, fondatorul și liderul formației Phoenix.

În program au fost alocuțiuni, poezie, piesă de teatru, dans popular românesc și irlandez, muzică folk etc. Felicitări și succes și ne mândrim cu așa oameni care duc mai departe tradiția prin muzica românească!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Aiudeni

Aiudeanul care a adus satul Răchiș la viață, oferă CAZARE și masă pentru 60 de refugiați din Ucraina care fug de RĂZBOI

Publicat

în

Iulian Docea, aiudeanul care a readus la viață unul dintre cele mai vechi sate apusene, Răchiș, comuna Miraslău, și-a exprimat astăzi solidaritatea față de refugiații ucrainieni care fug din calea războiului cu Rusia, oferindu-le cazare și mâncare.

„După cum știți toți a început războiul în Ucraina, deja sunt multe persoane (familii cu copii, vârstnici intrați în țară, mulți la cozi încă în vămi).

Noi solidarizăm cu aceste victime colaterale a războiului și le oferim cazare și masă pentru 30 persoane la Mănăstirea Dumbrava și pentru alte 30 la Răchiș.

Dacă printre voi sunt persoane ce pot ajuta, cu cazare, mâncare, lenjerii saltele … sunt bine primite și încercăm să identificăm și alte spații pentru găzduire”, a scris Iulian, în mediul online.

Iulian Docea s-a luptat pentru ca Rachiș să ajungă în patrimoniul Unesco, motiv pentru care toate lucrările au fost introduse în cadrul unui proiect.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Aiudeni

Aiudeanul Cătălin Milea a încântat telespectatorii postului de televiziune Antena 3 Constanța

Publicat

în

Aiudeanul Cătălin Miclea, cunoscut sub numele său de scenă, „Paulo”, a încântat telespectatorii canalului de televiziune Antena 3 Cosntanța, ca și invitat. Cântărețul a vorbit despre pasiunea sa pentru muzică și a cântat în direct, pentru fanii săi.

„Nu am crezut că voi filma niciodată pentru Antena 3 Constanța. Înainte cu câteva zile am vorbit cu Doamna Rodica de la Antena 3 Constanta și m-a întrebat dacă vreau să mă duc să filmez pentru acesta emisiune, nu mi-a venit sa cred am rămas surprins, am acceptat invitația și nu mi-a părut rău de loc ,a fost foarte frumos și am întâlnit persoane minunate. Urmează piesa în limba spaniola cu ajutorul lui Andy Ghisoiu și un videoclip!

Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor care au crezut în mine de la început și cred în continuare și tuturor sponsorilor, Raul Tatar, Jox Gym ,Dani și Ramo , domnul Vasile Macarie ,domul Dan și tuturor persoanelor cu suflet mare care mi-au fost alături, profesoarei mele de Canto, Laura Orian, Lucian Craiu, Răzvan Rus, Teodorescu Paul Constantin Robert Daniel ,vă mulțumesc pentru tot ,mesajul meu este pentru voi: „ori cât ar fi de greu în viata sa nu renunțați dacă se închide o poarta tot timpul rămâne o fereastră deschisă”, a transmis Paulo.

Cătălin Milea a câștigat în cursul lunii decembrie al anul trecut două premii la Constanța, în cadrul concursului național „Omul de Zăpadă”, aducând astfel județul nostru pe harta concursurilor muzicale din țară.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud