aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Un copil de 2 ani a căzut în fântână, în comnua Livezile. A fost transportat în stare de inconștiență la spital

Un copil de 2 ani a căzut în fântână, în comnua Livezile. A fost transportat în stare de inconștiență la spital

Publicat în 05.03.2019 la ora 14:42

O tragedie a avut loc, astâzi, în comuna Livezile. Un copil de 2 ani a căzut în fântână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru un copil de 2 ani căzut în fântână, în comuna Livezile.

„Copilul a fost scos din fântână, este inconștient, în stop cardio respirator. S-au început manevrele de resuscitare. Victima va fi preluată și transportată la UPU Alba-Iulia pentru investigații medicale de specialitate”, transmite ISU Alba.

UPDATE: Este vorba despre un copil de aproximativ doi ani, căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri, până la luciul apei și înăa 2-3 metri, adancime a apei. După copil a coborat imediat un localnic care l-a menținut deasupra nivelului apei.

Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanț și găleată. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare, care au continuat timp de aproximativ 30 minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă din Alba Iulia, care a preluat copilul și a continuat manevrele de resuscitare și de crestere a temperaturii corpului acestuia.

În prezent, copilul este intubat, respiră singur, are activitate cardiacă și este preluat de echipajul elicopterului SMURD Mureș care a aterizat pe stadionul din Municipiul Aiud. La extragerea din fântână, copilul era în stop cardio-respirator și hipotermic. Se apreciaza ca acesta ar fi stat aproximativ 20 de minute în fântână, până s-a reușit extragerea acestuia, transmis ISU Alba.

FOTO/VIDEO: ISU Alba

Acest articol a fost citit de 2142 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.