aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Un deținut a încercat să omoare o judecătoare chiar în incinta Judecătoriei din Aiud

Un deținut a încercat să omoare o judecătoare chiar în incinta Judecătoriei din Aiud

Publicat în 11.05.2016 la ora 12:47

politia_arest_dubaO judecătoare a fost la un pas să-și piardă viața, în cursul acestei dimineți, la Aiud, după ce un deținut a atacat-o, la ieșirea din sala de judecată, cu un ciob de sticlă (sau oglindă), încercând să o omoare.

Deși era flancat de doi mascați și încătușat împreună cu un alt deținut (care s-ar putea săi fie complice), Varga Gheorghe, un deținut care avea termen de judecată pentru întreruperea pedepsei, la finalul ședinței, la ieșirea din sală, s-a aruncat asupra judecătoarei și a încercat să-i taie gâtul cu ciobul pe care îl avea ascuns în palmă, trăgându-l după el și pe celălalt deținut.

Magistratul a reușit să se ferească de lovitură iar deținutul, văzând că a ratat ținta, și-a înfipt ciobul în gât, probabil cu intenția de a-și lua viața. El a fost imobilizat și apoi transportat de urgență la spital.

Situația a fost confirmată de reprezentantul Curții de Apel Alba Iulia: ”Astăzi, 11.05.2016, la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă). În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital. În acestă cauză se efectuează cercetări de către organele judiciare competente”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 783 ori

Un deținut a încercat să omoare o judecătoare chiar în incinta Judecătoriei din Aiud
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.