aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Un hoț din Aiud care a spart şapte autoturisme şi a sustras bani şi alte bunuri, condamnat la închisoare cu executare

Un hoț din Aiud care a spart şapte autoturisme şi a sustras bani şi alte bunuri, condamnat la închisoare cu executare

Publicat în 07.01.2019 la ora 22:22

Persistența în infracțiuni i-a adus unui tânăr în vârstă de 30 de ani, din Aiud, condamnarea la un an de închisoare cu executare. Husac Cosmin Cătălin a ajuns după gratii după ce a spart, într-o noapte, șapte autoturisme parcate în fața unui bloc din municipiul Aiud.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată și a recunoscut integral comiterea faptelor în fața judecătorului. Acest lucru nu l-a scăpat, însă, de închisoare. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Aiud, în luna mai 2018, și a fost finalizată la Curtea de Apel Alba Iulia la sfârșitul anului trecut.

Prin actul de trimitere în judecată s-a reținut faptul că în perioada 10 martie – 1 aprilie 2018, inculpatul ar fi sustras în mod repetat, pe timp de noapte, prin forțarea sistemului de asigurare a portierelor față, sume de bani și bunuri din autoturismele celor 7 persoane vătămate, în timp ce autoturismele erau parcate în fața locuinței blocului. Hoțul a intrat în mașini prin forțarea butucului de la sistemul de închidere al unei portiere, furând, în principal, sume de bani. În total este vorba de circa 1.400 de lei.

Din autoturismul unei societăți comerciale a sustras un aparat foto și două telefoane mobile, precum și un încărcător extern pentru telefon mobil. În cursul urmăririi penale s-au identificat, în cadrul percheziției domiciliare la locuința inculpatului, o parte dintre obiectele sustrase.

”Instanța de fond a apreciat că faptele inculpatului prezintă o periculozitate sporită, reținând atitudinea de sfidare pe care acesta o are față de autoritate, precum și disprețul față de valorile protejate de legea penală, neezitând să săvârșească fapte de furt cât timp se afla sub măsura controlului judiciar luată tot pentru săvârșirea unor furturi și, nu în ultimul rând, încălcând obligațiile impuse în sarcina sa prin măsura arestului la domiciliu.

Inculpatul nici în ultimul moment nu conștientizează și nu-și asumă faptele decât strict la nivel declarativ și formal, pentru a beneficia de o pedeapsă mai ușoară. Vârsta tânără a inculpatului nu poate fi un motiv pentru aplicarea unei pedepse mai reduse câtă vreme în mod evident activitatea infracțională a acestuia este începută din minorat și continuată în același mod în prezent. Nu manifestă un minim interes pentru a găsi un loc de muncă care să-i asigure un venit licit, lucru de care instanța s-a convins câtă vreme a permis inculpatului părăsirea domiciliului pentru a se deplasa la locul de muncă, iar acesta s-a folosit de ocazie pentru a se sustrage judecății”, a precizat magistratul în hotărârea de condamnare la închisoare.

Chiar dacă instanța a redus limitele de pedeapsă cu o treime, inculpatul a fost condamnat la un an de închisoare în regim de detenție, apreciind că doar în acest cuantum pedeapsa e aptă a-și atinge scopul și implicit funcția de reeducare.

Inculpatul a mai fost obligat să returneze banii furați, dar și să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 de lei.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 1385 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.