aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Un nou miting sub sloganul „Trădarea de țară în aur se măsoară” a avut loc la Aiud

Un nou miting sub sloganul „Trădarea de țară în aur se măsoară” a avut loc la Aiud

Publicat în 16.09.2013 la ora 18:39

protest-aiud-anti-rmgc-septembrie-2013Sub acest slogan și încă multe altele de acest fel, subiectul Roșia Montană a revenit după mai bine de o săptămână în centrul municipiului Aiud și a tulburat din nou liniștea patriarhală a acestuia, în ciuda celor care spun că în municipiul Aiud nu se întâmplă nimic, sau mai nimic.

Un grup de 40-50 de tineri și mai puțin tineri s-au reunit pentru a doua oară, în centrul municipiului, pentru a protesta împotriva proiectului pe care Roșia Montană Golg Corporation vrea să-l dezvolte în cea mai veche așezare minieră cunoscută în Europa.

Binecunoscutul slogan „Uniți salvăm Roșia Montană” a răsunat, cu începere de la ora 17.00 în parcarea din centrul municipiului timp de două ore. Acestui slogan i s-au adăugat altele de genul “250.000 de tone de cianură la 40 km de Aiud. Roaga-te să nu plouă!”, “Jos guvernul Ponta Corporation!”, “Salvați Roșia Montană!”, “Iarna nu-i ca vara, Roșia nu-i ca flota!” sau „Bunicii la război, Părinții la revoluție, Acum e rândul nostru!”.

Potrivit demonstranților:„Manifestația a fost organizată pentru a ralia municipiul la mișcarea națională ce a luat amploare în ultimele două săptămâni, mișcare ce dorește stoparea proiectului RMGC la Roșia Montană și retragerea proiectului de lege inițiat de Guvernul Ponta, proiect prin care se fac grave încălcari ale Constituției României și drepturilor fundamentale ale cetățenilor”.

La fel ca cei din București, sau din celelalte orașe din țară și străinătate protestatarii aiudeni doresc interzicerea exploatării aurului cu cianuri în România și introducerea zonei Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, în scopul protejării site-ului arheologic și a galeriilor romane de mină.

Manifestația aiudenilor s-a desfășurat fără incidente, aceștia mulțumindu-se să facă zgomot pentru a atrage atenția cetățenilor municipiului și a automobiliștilor ce tranzitau orașul asupra pancartelor cu lozinci pe care le agitau.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 661 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.