aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Vacanță activă pentru un număr de 13 preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2, din Aiud

Vacanță activă pentru un număr de 13 preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2, din Aiud

Publicat în 31.07.2019 la ora 16:55

Între 15 și 26 iulie 2019, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Aiud, reprezentată prin echipa de educatoare voluntare Soporan Cornelia, Tuluș Antoanela, Mif Delia și Dîrlea Raluca a derulat activități educative în cadrul programului pilot “Fiecare copil merită o poveste”, inițiat de Asociația “Ovidiu Ro” în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Aceste activități s-au desfășurat sub forma unui atelier de vară numit “Șotron”. Aici, copiii alături de educatoare au pornit într-o călătorie imaginară unde au descoperit tot ceea ce îi înconjoară, “de la firul ierbii până la stele”.

De-a lungul celor două săptămâni de atelier “Șotron”, un număr de 13 preșcolari s-au bucurat de 10 zile de vacanță activă: au ascultat povești, au desenat, au cântat, au explorat mediul înconjurător, au cercetat plante și animale, au avut parte de noi experiențe și au primit în dar cărți.

Programul urmărește implementarea proiectelor ce încurajează accesul copiilor la cărți, exersarea unor practici educaționale axate pe dezvoltarea vocabularului și stimularea lecturii în grădiniță și acasă, astfel încât și copiii din medii defavorizate să aibă șansa unui start corect la școală.

Birou Comunicare și Relații Public,
Primăria Municipiului Aiud

Acest articol a fost citit de 131 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.