aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Veste bună pentru aiudeni: De joi se deschide publicului larg ștrandul municipal

Veste bună pentru aiudeni: De joi se deschide publicului larg ștrandul municipal

Publicat în 10.06.2019 la ora 20:19

A început numărătoarea inversă pentru iubitorii înotului din municipiul Aiud. Concesionarul celui mai vechi ștrand din Transilvania, domnul Nicolae Crăciun ne-a informat că pe data de 13 iunie 2019 va deschide publicului larg ștrandul municipal.

Potrivit acestuia pentru asigurarea celor mai optime condiții au fost investiți, numai în acest an peste 30.000 de euro, bani folosiţi în modernizare. Au fost placate cu faianţă bazinele mici și au fost modernizate sistemele de filtrare, tratare și încălzire a apei.  Pe lângă acestea în aceste zile se lucrează intens la terasa restaurant din incintă astfel încât cei care își vor dori să facă plajă și să înoate să aibă la dispoziție absolut tot pentru a petrece clipe de neuitat.

„Pe lângă modernizările ie care le-am făcut în anii trecuți, în acest an am investit peste 30.000 de euro pentru asigurarea tuturor condiţiilor celor care, în sezonul cald, vor să se bucure de binefacerile unei băi sau să facă plajă. Au fost modernizate instalaţiile aferente, au fost placate bazinele u apă și instalațiile de duș. Pe lângă aceasta am intervenit în incinta cabinelor și acum modernizăm teras restaurant unde am montat un cuptor special pentru cei care doresc o pizza” ne-a declarat administratorul Nicolae Crăciun.

Din cele discutate cu administratorul Nicolae Crăciun, cel mai vechi ștrand din Transilvania a beneficiat în ultimii 19 ani de investiții importante pentru a putea face față cererii populației și mai ales normelor impuse de legislația actuală.  Astfel după învestiția făcută de administrația locală în anul 2000, investiție care s-a ridicat la peste 5 miliarde de lei vechi, bani publici cheltuiți pentru nişte modernizări care nu şi-au dovedit eficienţa, firma pe care o administrează a făcută în urmă cu câţiva un efort financiar de aproximativ 80.000 euro, alte mii de euro fiind cheltuite în fiecare vară, fapt care  a făcut din cel mai vechi ştrand din Transilvania un loc de atracţie pentru mii de oameni.

„Întotdeauna am încercat și încercăm să oferim aiudenilor și nu numai o variantă plăcută de petrecere a timpului liber. Sunt sigur că totul o să meargă bine, la fel ca și în anii precedenți. Noi suntem pregătiți să facem față cererilor celor care vina să se relaxeze. Sperăm că de acum să ne lai lase în pace aceste ploi care parcă nu se mai termină, să să fie vreme bună și însorită, astfel încât doritorii, în special copii și tinerii să aibă parte de o vacanță cât mai frumoasă aici la noi”, ne-a declarat Nicolae Crăciun, managerul ştrandului din Aiud.

Potrivit datelor pe care le avem, ștrandul Municipal din municipiul Aiud este cel mai vechi ștrand din Transilvania. Se pare că administrația „Băii publice” despre care înscrisurile vremii atestă existența ei încă la sfârşitul secolului XIX a construit ştrandul imediat după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, astfel încât la începutul deceniului al doilea al secolului trecut (XX) echipa de polo a Universității din Cluj Napoca își făcea aici antrenamentele și cantonamentele.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 778 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.