aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Vineri, 14 iulie 2017: Elevi și actori profesioniști vor pune în scenă la AIUD secvențe în care se împletește legenda lui Dracula cu ficțiunea

Vineri, 14 iulie 2017: Elevi și actori profesioniști vor pune în scenă la AIUD secvențe în care se împletește legenda lui Dracula cu ficțiunea

Publicat în 12.07.2017 la ora 10:23

Primăria Aiud susține manifestări inedite marca ”Made in Aiud”. Este vorba, de data aceasta, de continuarea colaborării cu primăria din Cusset, Franța  și Compania de teatru Procede Zebre din Vichy, pentru realizarea unui spectacol inovativ la Aiud. În premieră în ”orașul artelor” va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, ”Nocturnele în Cetatea Aiudului – Zorii Zmeului”.

Evenimentul teatral continuă seria începută în anul 2016, Nocturnele Castelului Bran, organizată de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Castelul Bran și susținută media de TV5 Monde, Radio România Actualități și Radio România Internațional, la care au participat și elevii aiudeni.

Spectacolul de teatru este realizat pe baza textelor din literatura universală, Lautreamont, Bran Stocker și din literatura română, Vasile Alecsandri și volumul de poezie realizat de Centrul Cultural din Aiud, coordonator Ioan Hădărig, Poeme din alt secol și are ca temă centrală dorința omului pentru nemurire, dorința de tinerețe veșnică. În viziunea directorului artistic, Fabrice Dubusset manifestarea îți propune promovarea patrimoniului local, a turismului cultural și a valorilor francofoniei.

Într-o reprezentare artistică veritabilă, 15 elevi din Aiud, de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” coordonați de prof. Bușă Alexandra și prof. Gâlea Gabriela, 4 tineri din Cusset și 5 elevi din orașul Hida, jud. Sălaj, coordonați de prof. Daniela Ardelean, împreună cu actori profesioniști din Franța vor pune în scenă secvențe în care se împletește legenda lui Dracula cu ficțiunea, vorbind despre viață, dorință, iubire, teamă, infinit.

”Vă așteptăm vineri, 14 iulie 2017, ora 22.00, să celebrăm împreună Ziua Națională a Franței, prin spectacolul de teatru ambulant ” Nocturnele în Cetatea Aiudului – Zorii Zmeului”, transmit reprezentanții primăriei Aiud.

Intrarea este liberă.

Acest articol a fost citit de 46 ori

Vineri, 14 iulie 2017: Elevi și actori profesioniști vor pune în scenă la AIUD secvențe în care se împletește legenda lui Dracula cu ficțiunea
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.