aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Vizită a ÎPS Irineu la Mănăstirea Râmeț, după incendiul devastator de săptămâna trecută

Vizită a ÎPS Irineu la Mănăstirea Râmeț, după incendiul devastator de săptămâna trecută

Publicat în 10.07.2019 la ora 13:13

Luni, 8 iulie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț.

Ca urmare a evenimentului nefericit produs în data de 5 iulie, când acoperișul uneia dintre clădirile anexe din incinta așezământului a fost mistuit de flăcări, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu maica stareță Stavrofora Apolinaria Barb, precum și cu întreaga obște monahală. După ce a constatat amploarea pagubelor, Înaltpreasfinția Sa a intrat în trapeza Mănăstirii, unde a fost întâmpinat de către maicile de aici, prilej cu care le-a adresat cuvinte de consolare și îndemnuri duhovnicești.

Văzând obștea îndurerată și afectată de cele întâmplate, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a evidențiat faptul că pe calea vieții pământești nu sunt presărați doar trandafiri, ci și spini. Astfel, le-a reamintit monahiilor faptul că viața noastră este marcată de pecetea crucii și a jertfei care nu pot fi ocolite de către noi, muritorii, deoarece încă nu am ajuns în casa Tatălui Celui din cer. În continuare, Părintele Arhiepiscop Irineu, stimulându-le pe viețuitoarele de aici să își păstreze calmul și să fie încredințate că după orice încercare și suferință urmează harul, lumina și bucuria, le-a îndemnat să pună la prezidiul vieții lor cuvintele Mântuitorului Care a spus: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 235 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.