aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud cu prilejul celei de-a XVI-a ediții a „Zilei Rozelor”

Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud cu prilejul celei de-a XVI-a ediții a „Zilei Rozelor”

Publicat în 24.06.2017 la ora 12:41

„Ziua Rozelor” se organizează în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, şi adună în parcul din Ciumbrud, care este invadat de parfum şi culoare, producători de trandafiri, din Alba, respectiv iubitori ale acestor flori din mai multe judeţe.

Scopul manifestării este sărbătorirea trandafirilor, dar şi acela de a oferi şansa cultivatorilor să întâlnească potenţiali clienţi.

Sărbătoarea, care a ajuns în acest an la ediţia a XVI-a, a debutat cu o paradă cu trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori, condusă de majorete, care au susţinut un adevărat spectacol în acordurile muzicii de fanfară, pe tot traseul parcurs, între Primăria Aiud şi Parcul Rozelor din Ciumbrud.

Programul cuprinde Parada Rozelor (cu plecare de la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud) la care participă Fanfara judeţului Alba, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, după care programul va continua în Parcul Rozelor din Ciumbrud cu dansuri cu majorete, dansuri populare, concursuri (Cel mai frumos stand, Cel mai frumos aranjament de trandafiri şi Duelul Rozelor), ateliere de fotografie şi pe teme florale pentru copii şi adulţi, expoziţie de desene, tombolă cu premii, vizită ghidată la câmpurile de trandafiri, recitaluri de muzică populară şi uşoară, degustare de produse obţinute din trandafiri şi produse locale, Foc de artificii şi Balul Rozelor.

Un alt moment aşteptat din program, plăcut atât ochiului, cât mai ales auzului, este concertul susţinut de formaţia Bere Gratis care va oferi un spectacol de excepţie, aşa cum o face de fiecare dată.

Ziua Rozelor este organizată de către Consiliului Județean Alba și Filiala Jud. Alba a Asociației ”Amicii Rozelor” din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Asociația Alba – AFRODA, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud şi Grupurile de Acţiune Locală Pe Mureş şi pe Târnave şi Munţii Metaliferi, Trascău și Muntele Mare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 228 ori

Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud cu prilejul celei de-a XVI-a ediții a „Zilei Rozelor”
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.