aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » „Ziua Grădinarului” la Leorinţ, un succes indubitabil

„Ziua Grădinarului” la Leorinţ, un succes indubitabil

Publicat în 29.09.2014 la ora 13:00

Pajiştea de pe „Naţionalul” din Leorinţ, localitatea aparţinătoare comunei Rădeşti, a devenit, duminică, 21 septembrie, neîncăpătoare pentru mulţimea adunată la cea mai aşteptată sărbătoare a toamnei organizată de legumicultorii din zonă şi primăria comunală: „Ziua Grădinarului”. Primarul localităţii, Alin Nicula, i-a adunat laolaltă nu doar pe localnici, dar şi pe cei veniţi din împrejurimi, oferindu-le un spectacol de zile mari.

legume-fructe
De la un astfel de eveniment nu puteau lipsi invitaţii speciali. Pentru că astfel de sărbători sunt prilej de petrecere, artişti amatori şi profesionişti care se străduiesc să conserve şi să promoveze folclorul autentic al zonei au răspuns chemării legumicultorilor şi primarului comunei. De asemenea, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi administratorul judeţului, Sorin Bumb, dar şi  primari din comunele apropiate au venit duminică în Leorinţ pentru a le ura locuitorilor o toamnă îmbelşugată şi a-i felicita pentru toate eforturile depuse.
Localnicii, cu mic, cu mare, precum şi alţi cetăţeni din Aiud şi localităţile din împrejurimi au venit special să-şi mai alimenteze cămările cu legume şi fructe pentru iarnă şi au profitat din plin de rodul bogat al muncii leorinţenilor, de vremea frumoasă şi spectacolul de o înaltă ţinută. Şi copiii au avut motive de bucurie, pe „Naţional”  fiind amenajate locuri speciale de joacă şi tarabe, de unde părinţii, le puteau cumpăra dulciuri, turtă dulce ori porumb fiert. Spectacolul oferit locuitorilor comunei a fost unul pe cinste. De la ora 14.00 şi până după ora 21.00, scena a fost punctul principal de atracţie. Atmosfera de petrecere câmpenească a fost întreţinută de solişti şi ansambluri folclorice de amatori, dar şi de profesionişti de renume cum este minunata noastră conjudeţeană Veta Biriş.
Şeful autorităţii locale, primarul Alin Nicula a luat cuvântul, transmiţându-le un mesaj localnicilor cu ocazia sărbătorii de toamnă. „Iată-ne la cea de a treia ediţie a unei sărbători despre care, la început, nu credeam că o să aibă zile multe. Iată că acum am reuşit să ne adunăm împreună mult mai mulţi decât în anii trecuţi, pentru a ne bucura de munca noastră timp de un an. Cred eu, lucrurile au evoluat semnificativ. An de an, am dezvoltat foarte multe lucruri împreună – pentru că nu este numai meritul meu, este şi al dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate, mult succes şi toate cele bune“, a fost mesajul pe care şeful administraţiei publice locale l-a adresat locuitorilor.
La rândul lor, preşedintele CJ Alba şi administratorul județului i-au felicitat pe săteni şi le-au urat succes în ceea ce fac, adăugând cuvinte de laudă pentru hărnicia şi tenacitatea cu care se bat pentru impunerea pe piaţă a roadelor muncii lor.
Un moment deosebit a fost premierea celor mai frumoase coşuri de legume, adevărate „aranjamente legumicole”. La concursul coşurilor de legume iniţiat de coordonatorul Grupului de Acţiune Locală „Pe Mureş şi pe Târnave”, Viorica Vâlcea, au participat legumicultori şi din alte localităţi ale comunei. Prin strădania Vioricăi Vâlcea şi a membrilor GAL-ului, cei care au participat la concurs au primit premiile mult meritate.
Ca nişte buni gospodari şi gazde primitoare, leorinţenii au avut grijă de oaspeţii lor. Șase ceaune uriaşe, pline cu zacuscă, gulaş de viţel şi tocană de carne de porc şi de berbecuţ au stat la dispoziţie oaspeţilor pentru a le stâmpăra pofta stârnită de mirosurile îmbietoare.
Distracţia, spectacolul folcloric şi discoteca tineretului au durat până târziu în noapte, când un superb foc de artificii a închis ediţia din acest an a „Zilei Grădinarului”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 634 ori

„Ziua Grădinarului” la Leorinţ, un succes indubitabil
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.