Rămâi conectat

Actualitate

Astăzi au părăsit Penitenciarul Aiud primii doi deținuți care vor fi arestați la domiciliu

Publicat

în

penitenciar-aiud-detinuti-eliberatiCurtea de Apel Alba Iulia a dispus, în premieră la nivel național, după intrarea în vigoare a noilor Coduri (Penal și de Procedură Penală), primele măsuri de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Este vorba despre Ioan Petru Moldovan, de 31 de ani, din Orăștie și Florin Ioan Muntean, de 40 de ani, din Deva, aflați în arest preventiv și încarcerați, până astăzi în Penitenciarul Aiud.

(…) Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce-i priveşte pe inculpaţii: – Moldovan Ioan Petru (…),- Muntean Florin Ioan, constând în obligaţia impusă inculpaţilor de a nu părăsi imobilele la care locuiesc (…), fără permisiunea instanţei. Potrivit art. 221 alin. 2 N.C.p.p. pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de cercetare penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martori ori experţi, precum şi alte persoane stabilite de instanţă. Pe durata măsurii inculpatul poate părăsi imobilul prevăzut al alin 1 pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Atenţionează inculpaţii cu privire la prevederile art. 221 alin. 4 ?i alin. 11 N.C.p.p. Desemnează cu verificarea periodică a respectării măsurilor şi a obligaţiilor de către inculpaţi: – Poliţia Mun. Orăştie, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Moldovan Ioan Petru, – Poliţia Mun. Deva, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Muntean Florin Ioan Dispune eliberarea inculpaţilor Moldovan Ioan Petru şi Muntean Florin Ioan din Penitenciarul Aiud în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, după rămânerea definitivă a prezentei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în sentința pronunţată în şedinţa publică a Curții de Apel Alba Iulia din data de 4 februarie 2014.

Sentința nu a fost contestată de Parchet astfel că cei doi au părăsit Penitenciarul Aiud, joi, 6 februarie, în jurul orei………….

Moldovan Ioan Petru și Muntean Florin Ioan sunt implicați într-un dosar penal ce are ca obiect ”iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup” și au fost arestați la sfârșitul lunii iunie 2013, alături de Alin Simota (fost consilier local PNL în Petroșani, om de afaceri și patron al echipei de fotbal ”Jiul”), considerat liderul respectivului grup care se ocupa de cămătărie, șantaj, răpiri și infracțiuni cu violență.

Ancheta a fost efectuată de procurorii DIICOT Alba Iulia care au stabilit că la solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaj asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornicii de la care trebuiau recuperate sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. De asemenea, la cererea lui Alin Simota, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Un bărbat de 20 de ani din Aiud a ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe strada Transilvanieni

Publicat

în

Joi, 16 mai 2024, în jurul orei 15.00, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud,  a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, conducătorului celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 18 mai 2024: Noaptea Muzeelor, la Aiud. Vezi programul evenimentului

Publicat

în

Muzeul de Științele Naturii din Aiud organizează de Noaptea Muzeelor mai multe activități pentru toate categoriile de persoane. Vânătoare de comori, expoziții sau recital de muzică sunt doar câteva dintre evenimentele din program.

„Sâmbătă, 18 mai 2024, Muzeul de Științele Naturii Aiud poate fi vizitat gratuit, între orele 14:00 – 22:00.

Va fi o zi frumoasă, cu activități pentru toate vârstele:

– 16:00 – 20:00 – Ghidaje realizate de elevi voluntari – Muzeograf pentru o zi
– 18:00 – 19:00 – recital prof. Marius Moga și elevii Cercul de chitară și muzică
– Vânătoare de comori
– „Să nu ne uităm înaintașii” – expoziție de unelte tradiționale utilizate în tâmplărie
– Expoziția „Reciclăm, nu poluăm” organizată de Palatul Copiilor Alba Iulia, Structura Clubul Copiilor Aiud.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne bucurăm de această zi!” au transmis pe una dintre rețelele de socializare reprezentanții primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

26 de cupluri din Aiud, care în 2024 împlinesc 50 de ani de căsătorie, sărbătorite de administrația locală în cadrul evenimentului „Ziua Familiei

Publicat

în

Administrația locală a sărbătorit 26 de cupluri din Municipiul Aiud, care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

„Evenimentul „Ziua Familiei” a fost unul emoționant pentru 26 de cupluri care au ales să-și întemeieze o familie în anul 1974.

Le mulțumim și îi felicităm pentru exemplul de dragoste și devotament pe care ni-l oferă zi de zi.

Ca de fiecare dată, Formația Melodis și Ansamblul Doina Aiudului au susținut pentru cei sărbătoriți recitaluri de muzică și dansuri populare, iar familiilor le-au fost oferite diplome de excelență”, au transmis reeprezentanții Primăriei Aiud.

FOTO: Zoltan Balog


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud