Rămâi conectat

Politică

Despre liberalizarea vânzării terenurilor: deputatul PP-DD Cornel Comşa: “Măcar să vină cineva să ne scoată din lenea noastră”

Publicat

în

cornel-comsa-declaratie-februarieGuvernul a aprobat proiectul de lege care stabileşte că arendaşii, vecinii, tinerii fermieri, până în 40 de ani şi statul vor avea drept de preempţiune la cumpărarea terenurilor agricole în faţa persoanelor fizice străine, începând cu 1 ianuarie 2014, şi a trimis documentul la Parlament.

În Parlament, senatorii au adoptat în 9 decembrie proiectul de lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice (inclusiv străini) şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. Proiectul de lege a avut raport favorabil din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.
Deputatul PP-DD de Alba, George Cornel Comşa, asemeni tuturor parlamentarilor de Alba, are o atitudine pozitivă vizavi de implementarea acestei legi: “Mă bucură liberalizarea vânzării terenurilor şi nu văd de ce se inflamează atâta lume că „ne vindem ţara”. Oricine putea şi până acum să îşi facă un SRL în România şi să cumpere cât pământ vroia. Nimic nu se schimbă de la 1 ianuarie 2014. Sunt milioane de hectare de pământ nelucrate în ţara asta, măcar să vină cineva să ne scoată din lenea noastră şi să stimuleze producţia agricolă. Fiecare euro investit în România este binevenit. Cred că ţara noastră va spori ca valoare cu cât mai mulţi cetăţeni europeni vor veni să îşi plaseze banii în România, fie că aceşti bani sunt moşteniţi sau munciţi de noile generaţii”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Victorie în instanță pentru PSD la Lopadea Nouă. Pop Ildi va candida și va câștiga alegerile pentru funcția de primar

Publicat

în

Tribunalul Alba a admis apelul făcut de PSD după ce PNL a contestat candidatura social-democratei Pop Ildi. Astfel, Pop Ildi va candidat pentru funcția de primar al comunei Lopadea Nouă pe lista PSD.

Este în primul rând o victorie a democrației împotriva dictaturii instituite de PNL în Alba. PNL vrea să devină partid unic, partidul-stat, iar în județ să aibă candidați unici, pentru a pune stăpânire pe toate resursele publice.

PNL a vrut să elimine candidatul PSD într-un mod mai puțin ortodox, cu o contestație nefondată, depusă în ultima zi, astfel încât să nu mai existe timpul fizic pentru a se îndrepta orice posibilă eroare materială.

PSD este împotriva acestui mod de a face politică. Suntem de părere că cel mai bun trebuie să câștige alegerile, iar încercările de eliminare ale unor candidați, fără a avea un fundament real, sunt în detrimentul democrației și dezvoltării comunităților locale.

Pop Ildi s-a născut și a crescut în comuna Lopadea Nouă, iar de profesie este horticultor. Vrea o administrație sănătoasă în care să primeze binele comunității. Consideră că nici un efort nu e prea mare când e vorba despre oamenii de lângă noi!

Principalele proiecte ale PSD pentru Lopadea Nouă sunt modernizarea și dotarea cabinetului medical din comună; digitalizarea școlilor; modernizarea infrastructurii și a utilităților; susținerea activităților sportive; extinderea rețelei naționale de gaz metan; modernizarea iluminatului public; dezvoltarea turismului și promovarea tradițiilor locale; amenajarea unor parcuri și locuri de joacă pentru copii; sprijinirea activității ansamblurilor folclorice din comună și susținerea activității cultelor religioase.

PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Publicat

în

Aiudul merită mai mult!  Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud și să fac echipă cu fiecare aiudean.

Din anul 2020, am dus vocea aiudenilor în Consiliul Local, luptând pentru cheltuirea corectă a banului public, pentru transparență decizională și pentru o dezvoltare sustenabilă a municipiului nostru. Nu am tăcut și am demascat abuzurile actualei conduceri a primăriei. M-am opus din toate puterile ca generațiile viitoare ale comunității noastre să fie îndatorate și să plătească pentru incompetența actualei administrații. În ultimii ani, am demonstrat că pot reprezenta cu profesionalism și onoare Aiudul și aiudenii, astfel încât pot sta cu capul sus în fața oricărui om din municipiul meu.

Din păcate, trebuie să recunoaștem că Aiudul nu este pe drumul cel bun: este prost gospodărit, iar acest lucru se vede în multe zone; nu are locuri de muncă, iar aiudenii sunt nevoiți să facă naveta în orașele din jur; localitățile aparținătoare și multe străzi din Aiud au fost ignorate și lăsate în subdezvoltare.

Actuala administrație a împrumutat orașul și a îndatorat generațiile viitoare, iar fiecare aiudean va plăti din buzunar împrumuturile generate de incompetență.

Cel mai grav este că spitalul din Aiud nu funcționează bine și oamenii mor cu zile în cadrul unității sanitare, din cauza conducerii incompetente pusă politic de PNL. Curtea de Conturi a constatat în urma controlului din acest an abateri grave în organizarea licitațiilor publice și a aplicat amenzi spitalului.

Sunt doar câteva exemple pentru care cred că Aiudul și aiudenii merită mai mult, iar momentul schimbării este acum.

Aiudul are nevoie de un primar corect, sincer și care să respecte fiecare cetățean. Proiectele și toate deciziile, care vizează municipiul, trebuie luate prin consultarea reală a tuturor aiudenilor.

Performanța administrativă se măsoară în fapte, nu în promisiuni electorale repetate, din patru în patru ani, dar rămase în pliantele de campanie.

Candidez pentru că eu chiar știu ce înseamnă cu adevărat o administrație de NOTA 10: în echipa mea își are locul fiecare aiudean; nu lăsăm niciun cartier în urmă, nu ignorăm niciun cetățean!

Cu bună credință, vă invit pe toți să facem echipă pentru Aiud!

 

Dragoș Crișan,
Candidat PSD pentru Primăria Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Beniamin Todosiu, deputat PSD: „Solicit public demiterea conducerii politice a Spitalului Aiud, din cauza neregulilor descoperite de Curtea de Conturi”

Publicat

în

Spitalul Municipal Aiud nu funcționează bine din cauza unei conduceri incompetente, care a fost pusă politic și care este ținută în brațe de primarul liberal Oana Badea. Am sesizat acest lucru în mai multe rânduri, iar Curtea de Conturi îmi dă dreptate.

În urma unui audit, pe care l-a derulat în acest, Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli privind achizițiile publice efectuate de unitatea sanitară, care se află în subordinea administrației locale din Aiud.

Astfel, în urma misiunii de audit, care a vizat doar achizițiile publice, inspectorii Curții de Conturi au găsit șapte abateri de la legalitate și regularitate. Conducerea spitalului nu a respectat pragurile valorice prevăzute de Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, până la care avea dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii, și a divizat achizițiile publice în valori mai mici, cu scopul încadrării în pragurile valorice pentru achiziții directe și a se evita aplicarea unor proceduri concurențiale de atribuire.

De asemenea, Curtea de Conturi a constat că spitalul din Aiud nu respectă în totalitate prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică și nu supune spre avizarea Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud achizițiile directe efectuate, a căror valoare individuală depășește suma de 50.000 lei.

De asemenea, alte probleme constatate sunt: „nerespectarea în totalitate a prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică” și faptul că „evidența contabilă la Spitalului Municipal Aiud nu a fost condusă cu respectarea în totalitate a prevederilor legale care reglementează acest domeniu”.

Cea mai gravă problemă, care indică serioase suspiciuni de corupție, este „nerespectarea și neasigurarea tratamentului egal al tuturor operatorilor economici care pot oferta bunurile ce se solicită a fi achiziționate”. Practic, pe lângă faptul că au fost realizate cu încălcarea unor prevederi legale, este posibil ca anumite achiziții să fi fost făcute cu dedicație, astfel încât să favorizeze anumite firme prietene.

Pentru abaterile constatate în urma misiunii de audit, Camera de Conturi Alba a întocmit un proces verbal de constatare și sancționarea a contravențiilor, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 60.000 lei.
În urma acestor concluzii clare ale auditului Curții de Conturi, constatăm că sesizările primite de la numeroși cetățeni din Aiud sunt confirmate și de cea mai importantă instituție de control. Astfel, activitatea Spitalului Municipal Aiud este grav afectată de incompetența conducerii pusă politic de primarul Oana Badea și de Partidul Național Liberal.

În calitate de membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, solicit public DEMITEREA conducerii unității medicale și declanșarea procedurilor legale pentru recuperarea prejudiciului și pedepsirea vinovaților. Să nu uităm că în spitalul din Aiud au murit oameni, iar aiudenii încă așteaptă răspunsuri și măsuri clare din partea celor care ar trebui să le reprezinte interesele: primarul Oana Badea și echipa administrației locale.

 

Beniamin Todosiu,
deputat PSD


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud