Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

În 24 și 25 mai va avea loc la Aiud cea de-a XX-a ediție a Colocviilor de Literatură şi Arte

Publicat

în

Vineri şi sâmbătă (24-25 mai), la Aiud se va desfăşura cea de-a XX-a ediţie a Colocviilor de Literatură şi Arte. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziţii de artă plastică, lansări de carte, cea de-a V-a ediţie a concursului de eseuri pentru elevi “Iacob Buta”, Salonul de primăvară Inter Art dar şi alte suprize pregătite de organizatori.

afis-colocvii-aiudVă prezentăm mai jos programul evenimentului:

 Vineri, 24 mai 2013

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud,

  Ora 16.00 – Concursul de eseuri pentru elevi „Iacob Buta”, ediţia a V-a

 Ora 16.30 – Lansare de carte: Avram Cristea – “Şoaptă de înger”, Editura Altip, 2013

Anca Sas – Jurnal de vise, Editura Altip, 2013

Prezintă: conf. univ. dr. Rodica Chira

 Galeriile Inter-Art Aiud / Muzeul de Artă Contemporană

 Ora 18.00 – Expoziţie de Artă Plastică, Ştefan Balog – Vise necenzurate

 Sâmbătă, 25 mai 2013

  Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud

Ora 17.00 – Lansare de carte  – Ioan Hădărig – Poemul Tăcerii/ Poème du Silence

traducere în limba franceză de Marcela Hădărig,

grafica de Ştefan Balog, Editura Altip, 2013

Ştefan Balog – Miniaturi de gânduri, Editura Altip, 2013

 Lansarea revistei: Aiudul Literar, nr. 38/2013

 Nicolae Komives – Vânătoare luminoasă cu fiare îngenunchiate, grafica de Andor Komives, volum editat de Fundaţia Inter-Art, Penitenciarul Aiud, Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud

 Participanţi la proiect: Dorel Găina, Casandra Ioan, Patricia Goodrich, Raluca Barb, Silviu Borca, Călin Mărtinaş, Ştefan Tărăbuţă, Ionuţ Crăcană, Wilhelm Adam, Ion Zamecz, Alin Armeanu, Adrian Netotea, Ciprian Sabău, Liviu Tarcău, Andrei Bako, Ştefan Balog, Zoltan Balog, Ioan Hădărig

Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud

Ora 18.00 – Salonul de primăvară Inter Art

 Participă:

Dorel Găină (Cluj Napoca), Komives Andor (Cluj Napoca), Andrei Bakó (Aiud), Mihaela Bakó (Aiud), Alexandru Iuga (Aiud), Daniela Stănoiu (Aiud), Claudiu Cordea (Aiud), Cristina Buduşan (Aiud), Elena Cristea (Alba Iulia), Anca Sas (Alba Iulia), Natalia Bardi (Aiud), Ioan Victor Cacovean (Aiud), Sandor Albert (Aiud), Ioan Hădărig (Aiud), Robert Lixandru (Aiud), Rodica Pungea (Aiud), Fogarasi Antonia (Cluj Napoca), Balog Zoltán (Aiud), Ştefan Balog (Aiud), Romulus Buta (Aiud), Cristina Seneşan (Aiud)

 Participare internaţională:

Patrick Cauvin (Haiti), Victoria Cozmolici (Rep.Moldova), Dimitar Velichkov (Bulgaria), Kingsley C. Nwabia (Nigeria)

 Evenimentul este organizat de Centrul cultural Liviu Rebreanu Aiud, Fundaţia Inter Art Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba, Primăria şi Consiliul Local Aiud şi Asociaţia Echanges &Partage Franţa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Szabo Gabriel, elev al Liceului Tehnologic Aiud, premiul III la etapa județeană a Concursul Național „Memoria Holocaustului”

Publicat

în

Szabo Gabriel, elev al Liceului Tehnologic Aiud, a obținut premiul III la Concursul Național „Memoria Holocaustului”, etapa județeană.

„PREMIUL III pentru Szabo Gabriel la Concursul Național, etapa județeană „Memoria Holocaustului”, organizat de ISJ Alba în 14.05.2024 la Liceul cu Program Sportiv, Alba Iulia.

Pasionat de istorie, ambițios, motivat și creativ, Gabriel a reușit să obțină 92 de puncte la această competiție de renume aflată în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare finanțate de Ministerul Educației.

Elevul este pregătit de d-na profesoară Voicu Corina.

Felicitări, Gabriel!”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate remarcabile pentru elevii Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, la Concursul de Fizică PHI 2024

Publicat

în

Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud a fost Centrul Local de Testare la etapa națională a Concursului de Fizică online PHI 2024, ediția XXII-a, desfășurat în perioada 6-7 aprilie 2024.

Concursul de Fizică PHI 2024 este organizat de Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanță (CRTCP), Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de 90 de centre de concurs înscrise din țară. În data de 11 mai 2024 au fost afișate premiile concursului, din cei 48 elevi participanți din clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a de la Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud, 44 de elevi au primit premii și mențiuni: 7 premii II, 19 premii III și 18 mențiuni.

Concursul PHI este o modalitate de evaluare, atât pentru elevii care-și doresc calificarea la olimpiadele școlare, cât și pentru elevii care urmează să susțină un examen la disciplina Fizică la Bacalaureat sau ca parte a examenului de admitere la o universitate.

Elevii clasei a XII-a au avut posibilitatea de a participa la concurs împreună cu oricare dintre elevii înscriși la clasele a 9-a, a 10-a sau a 11-a (la una sau mai multe clase) și au fost ordonați în clasamentul clasei a XII-a în funcție de punctajul maxim obținut la una dintre clasele la care au participat.

Concursul PHI se regăsește în calendarul Concursurilor Naționale Școlare, ce se desfășoară fără finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2023-2024 pentru elevii din învățământul secundar (calendar aprobat cu nr. 24750/29.01.2024).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Denis Sărătean, elev al Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Publicat

în

Denis Sărătean este elev la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, în clasa a IX-a C și a reprezentat cu mândrie școala la olimpiada de istorie.

„Performanță deosebită a elevului nostru Sărătean Denis, clasa a IX a C, care a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de istorie! Îl felicităm atât pe el cât și pe d-na profesoară Iuliana Buta”, au transmis reprezentanții colegiului aiudean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud