Rămâi conectat

Actualitate

La Aiud, reîncepe repararea centrului

Publicat

în

LUMICRON DIGITAL STILL CAMERAAspectul din centrul municipiului produce nemulţumiri aiudenilor-Oamenii reclamă lentoarea  cu care se mişcă administraţia-Lucrările vor fi reluate marţi, 3 septembrie

Stagnarea lucrărilor de modernizare a centrului municipiului Aiud a început să producă nemulţumiri populaţiei, care reclamă faptul că administraţia locală în loc să-şi vadă de drumurile şi trotuarele municipiului cheltuie sume mari pentru tot felul de activităţi ce nu sunt neapărat necesare. Oamenii spun că există trotuare care în caz de ploaie devin necirculabile şi că de ani de zile sunt guri de canalizare care deşi sunt adevărate pericole, dat fiind neglijenţa administraţiei au devenit peisaje banale, chiar dacă acestea sunt acoperite cu coşuri de gunoi. Mai mult de atât, cetăţenii din municipiu acuză administraţia locală că „se mişcă încet, chiar foarte încet şi nu este în stare să vadă ceea ce este de văzut”. „Degeaba are serviciu de administrare a oraşului că se mişcă încet, chiar foarte încet şi nu este în stare să vadă ceea ce este de văzut. Ăştia nu sunt în stare să facă nimic în afară de a cheltui banii pe tot felul de festivaluri şi nu mai ştiu eu pe ce tabere. De câţiva ani buni nu s-a făcut mai nimic în Aiud. În permanenţă se vaietă că nu au bani, că nu le dă nu ştiu ce guvern bani şi atât. Acum trei luni de zile au răvăşit centrul şi de două luni nu mai lucrează nimeni. Lucrările sunt părăsite. În jumătate din centrul municipiului au scos copacii ornamentali din rădăcină, au desfăcut bordurile, au înlocuit o parte dintre ele, lucru făcut de mântuială, şi atât! Gata! S-a terminat!”, afirmă Zoltan V., locuitor al municipiului Aiud.
În replică, administraţia publică locală, prin viceprimarul Liviu Octavian Rusu (primarul fiind plecat în concediu de odihnă în Ungaria)  afirmă: „Situaţia se va remedia rapid. Avem o firmă nouă care va relua lucrările cel mai târziu marţi, 3 septembrie. Totul a fost cauzat de sistemul de selectare a firmei constructoare care trebuia să efectueze lucrările”. Rusu justifică întârzierea prin faptul că timp de câteva săptămâni lucrările au fost sistate ca urmare a rezilierii contractului cu firma ce trebuia să execute lucrarea şi găsirea uneia noi. „Prin SEAP ne-am ales cu o firmă cu preţ mic şi cu calitate scăzută. Acum am făcut o negociere folosindu-ne de posibilitatea de a aplica sistemul cererii şi ofertei şi am obţinut şi un preţ mai mic cu 10.000 de lei şi garanţia că lucrarea va fi de calitate”, a mai afirmat viceprimarul Liviu Octavian Rusu. Noua firmă ce va efectua lucrările din centrul municipiului Aiud este de fapt o firmă  clujeană, care se pare că este „abonată” la lucrările edilitare din Aiud, ea derulând, pe parcursul a mai multor ani, cu primăria municipiului mai multe contracte de prestări servicii.

Dorel LAZĂR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
7 Comentarii

Un comentariu

  1. Bamse

    03.09.2013 la 17:25

    …domnilor de la Aiudinfo cercetati si veti vedea ca firma clujeana abonata la lucrari in Aiud are miros a USL si mai exact a PNL!…cautati si veti afla de ce se lucreaza cu firma respectiva in Aiud .

  2. Bamse

    03.09.2013 la 17:57

    …uitasem ceva domnilor Rusu&Josan de ce la Aiud nu se fac licitatii transparente de ce se atribuie lucrarile?…nu este mai corect sa organizati o licitatie daca tot este vb de banul public,procedati exact la fel precum confratii din PDL (Basescu ,Udrea…)pe care ii blamati atat poate asta este si cauza pt care romanii nu merg la vot fiind scarbiti efectiv de toti politicienii care conduc sau au condus tara.

  3. daniel saratean

    04.09.2013 la 0:02

    asa cum era si normal tovarasu josan e din nou in vacanta, ca si mai mereu in anii de mandate de primar ( unul fraudat din pacate la ultimul scrutin ) toti vorbiti de borduri , de pavele, de centrul vietii, dar ce facem cu maidanezii din micro, dalas, etc…??? asteptam si noi vreo nenorocire , vreun caz tragic precum cel din capitala ???? de fapt cred ca da , la maidanezi nu exista licitatii pe sume exorbitante , nici lucrari supraevaluate( vezi podul dus de valea aiudului ), acest tovaras josan are prioritati festivalele, excursiile in orasele infratite , etc…in timp ce aiudul tinde sa devina urmasa vecinei ocna mures, in timp ce municipii ca blaj , sebes , cugir(mai nou) ne dau bobarnace si ne pun la urma judetului…bravo nea josane , un incapabil tinut primar de tiganii din feleud si bufa (pt un mic si-o bere , normal),DOMNULE PRIMAR VA CER IMPERIOS DEMISIA DIN FUNCTIE (nu fac parte din nici un partid politic , nu am apartenente politice de nici o culoare ) DIN SIMPLUL MOTIV CA IN ACESTI MULTI ANI DE PRIMARIT NU A-TI ADUS NIMIC , DAR ABSOLUT NIMIC, AIUDULUI (si din pacate pt d-voastra nu sunt unu din cei care-i pacaliti cu canalizari pe nu stiu ce strazi, planuri de urbanism, etc…au fost destui ani pt asta ), asadar DEMISIONATI , VA ROG , NU VA COMPLACETI IN SITUATIA ASTA DE UN PENIBILSM SI O NESIMTIRE DESE PINA LA EXTREM…, va multumesc anticipat !

  4. piperone

    04.09.2013 la 9:26

    Lasati-ma sa ghicesc, d-le Lazar, care este firma: DIFERIT? NEWAMPORT? Sigur una din astea doua ne vor innegri trotuarele cu asfalt ca viata ne-a innegrit-o Josan. Cat despre demisie, nu va faceti sperante-nu va demisiona, inca mai este ceva de supt din buget iar daca pica trage dupa el jumatate din primarie. Si ii trage la DNA, ca prea multe ilegalitati au facut.
    Nu demisioneaza dar il putem demite noi, aiudenii, printr-un referendum. Veniti la vot?

    • mitzabicicliszta

      04.09.2013 la 12:16

      si ce pui in loc? crezi ca e mai bine cu ala-cum ii zice-romila?

  5. Sica

    06.09.2013 la 12:28

    Ma gandesc ca lucrarile din centru vor fi finalizate in anul electoral ca asa se poarta. La fel e si situatia pe Avram Iancu unde aseara nu se mai vedea nimic din cauza prafului ridicat de trafic. La fel si acesta strada va fi finalizata peste 3 ani ca doar votantul trebuie sa vina la sectie pe asfalt negru, nou nout! Lucraile care s-au facut in ani lungi la Aiud au fost de mantuiala. Ion Creanga si Stefan cel Mare nu au gurile de canal aduse la cota nici acum. Degeaba e asfaltat drumul daca drumul este tot o denivelare. In fata la generala 1 s-au pus borduri dara nu s-a amenajat spatiul verde. Firma platitoare de vacante din Portugalia a marit tarifele nejustificat si mare diferenta nu a facut. Orasul e la fel de murdar. Cainii din Aiud sunt o problema dar, e un lucru interesant si aici. Haita ce noua din Dalas sunt caini adusi din Ocna Mures de niste persoane platite de primaria de acolo mai mult sau mai putin legal. Ieftin si practic! Locurile de joaca din Aiud sunt o rusine ca asepect si extrem de periculoase pentru copii. Noroc ca tiganii le folosesc ca spatii de spart seminte ca altfel nu multumeau pe nimeni. Nu mai vorbesc, si aici e un lucru grav, de lipsa de investii si ,implicit de locuri de munca in Aiud. Ne ocolesc toti investitorii pentru ca Josan&team au o reputatie de lenesi si de spagari. Aceaiasi lentoare de 4 mandate si nu pare sa aiba sfarsit. Nu exista , ca in alte orase, proiecte pe bani europeni care sa conteze in realitate. Conteaza numai pentru bifat pe rapoartele de activitate. Va rg insistent d-le Josan sa candidati la parlament. Eu o sa va votez numai sa scapam de dumneavoastra!

  6. Marginean Felix

    12.09.2013 la 15:54

    Oare poza asta antica si de demult unde ati gasit-o domnule Lazar. Nu suna putin a dezinformare?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un bărbat de 20 de ani din Aiud a ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe strada Transilvanieni

Publicat

în

Joi, 16 mai 2024, în jurul orei 15.00, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud,  a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, conducătorului celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 18 mai 2024: Noaptea Muzeelor, la Aiud. Vezi programul evenimentului

Publicat

în

Muzeul de Științele Naturii din Aiud organizează de Noaptea Muzeelor mai multe activități pentru toate categoriile de persoane. Vânătoare de comori, expoziții sau recital de muzică sunt doar câteva dintre evenimentele din program.

„Sâmbătă, 18 mai 2024, Muzeul de Științele Naturii Aiud poate fi vizitat gratuit, între orele 14:00 – 22:00.

Va fi o zi frumoasă, cu activități pentru toate vârstele:

– 16:00 – 20:00 – Ghidaje realizate de elevi voluntari – Muzeograf pentru o zi
– 18:00 – 19:00 – recital prof. Marius Moga și elevii Cercul de chitară și muzică
– Vânătoare de comori
– „Să nu ne uităm înaintașii” – expoziție de unelte tradiționale utilizate în tâmplărie
– Expoziția „Reciclăm, nu poluăm” organizată de Palatul Copiilor Alba Iulia, Structura Clubul Copiilor Aiud.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne bucurăm de această zi!” au transmis pe una dintre rețelele de socializare reprezentanții primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

26 de cupluri din Aiud, care în 2024 împlinesc 50 de ani de căsătorie, sărbătorite de administrația locală în cadrul evenimentului „Ziua Familiei

Publicat

în

Administrația locală a sărbătorit 26 de cupluri din Municipiul Aiud, care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

„Evenimentul „Ziua Familiei” a fost unul emoționant pentru 26 de cupluri care au ales să-și întemeieze o familie în anul 1974.

Le mulțumim și îi felicităm pentru exemplul de dragoste și devotament pe care ni-l oferă zi de zi.

Ca de fiecare dată, Formația Melodis și Ansamblul Doina Aiudului au susținut pentru cei sărbătoriți recitaluri de muzică și dansuri populare, iar familiilor le-au fost oferite diplome de excelență”, au transmis reeprezentanții Primăriei Aiud.

FOTO: Zoltan Balog


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud