Rămâi conectat

Actualitate

Municipiul Aiud nu mai are circulaţie auto congestionată!

Publicat

în

Luni au intrat în funcţiune cele două semafoare din centrul municipiului. Cheltuielile totale au ajuns aproape de 180 mii lei

Administraţia locală aiudeană a reuşit, cel puţin la o primă vedere, să rezolve descongestionarea circulaţiei în centrul oraşului. Deşi pare aproape incredibil, având experienţa primului semafor montat în municipiu (cel de la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare, Tudor Vladimirescu şi Ion Creangă), care mai mult a încurcat decât a descurcat circulaţia, de această dată cele două semafoare funcţionează şi sunt eficiente, circulaţia auto în centrul municipiului Aiud fiind descongestionată.
Luni, 16 ianuarie 2017, la început de săptămână, fără mare tam-tam, doar un scurt anunţ care a făcut cunoscut faptul, începând cu ora 9.00 semafoarele au devenit funcţionale. Potrivit declaraţiilor făcute de Oana Badea, primarul municipiului Aiud, „semafoarele au fost astfel setate încât să poată să descongestioneze circulaţia pe centrul municipiului. La un loc au costat aproximativ cât a costat cel pus de vechea administraţie, adică 180.000 de lei. Sunt sigură că vor fi tot felul de comentarii pro şi contra acestei investiţii, dar cred că odată montate şi puse în funcţiune, aceste semafoare vor reuşi să mulţumească mare parte din locuitorii municipiului şi aproape în totalitate automobiliştii”. Cele două semafoare funcţionează în tandem, sunt amplasate de fiecare parte a carosabilului, la trecerile de pietoni, unul în faţa clădirii primăriei, celălalt în faţa supermarketului din centru şi funcţionează concomitent, în urma unei apăsări de buton. După apăsarea pe buton, la aprinderea luminii verzi, pietonii au la dispoziţie 20 de secunde pentru a traversa strada, circulaţia automobilelor revenind şi fiind posibilă după această perioadă şi după atenţionarea cu lumină galbenă pentru o perioadă de aproximativ trei minute. Aşa cum era de presupus, intrarea în funcţiune a semafoarelor a stârnit o serie întreagă de discuţii, unele pro, altele contra: „Sunt excelente. Din punctul meu de vedere este mai bine aşa. Este mai multă siguranţă pentru pietoni. Se stă un pic mai mult în aşteptare la traversare, dar este bine. Felicitări, văd că circulaţia maşinilor este, cel puţin deocamdată, fluentă”, ne-a declarat aiudeanca Dana P. „Din punctul meu de vedere este ok! Astăzi am traversat centrul foarte rapid. Chestia asta cu simultaneitatea este bună. Dacă prinzi «undă verde» om te-ai făcut, nici nu ştii când traversezi oraşul. Încă nu m-a prins staţionarea la semafor, dar am auzit că nu se stă mult, aşa că este bine”, ne-a declarat aiudeanul Arpad T. „Ăştia nu au avut ce face cu banii! Ce? Nu era bine aşa cum a fost? A trebuit să mute trecerea de pietoni pentru puturoşii care vin la cumpărături la Profi şi trec strada pe loc nemarcat? Acum trebuie să stăm mult până putem traversa. Cu banii ăia făceam altceva”, ne-a declarat Valeria B.

Dorel LAZĂR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
4 Comentarii

Un comentariu

  1. Avram

    20.01.2017 la 13:39

    Pentru pietoni e mult mai rau, dupa ce „apesi” butonul, trebuie sa astepti mult si bine pana se schimba culoarea pe verde. Acum fiind si ger, e foarte nasol sa stai atata in asteptare, mai ales pentru copii si oamenii batrani. Si a costat cam mult…

  2. adriana a

    23.01.2017 la 16:06

    E foarte bîn asa,:-D azi am prins rosu, dat nu durează mult.e mult mai bine și pentru șoferi și pentru pietoni. Felicitări doamna primar al municipiului Aiud Oana Badea

  3. Costica

    25.01.2017 la 10:31

    Ca pieton trebuie sa astepti mai mult de 3 minute stand in frig, e f. mult. O mare prostie cu semafoarele astea, inainte treceai fara probleme pe la treceri.

  4. Semafor

    03.02.2017 la 22:14

    Inainte treceai fara probleme ….dar idiotii care se uitau pe telefon pe trecerea de pietoni si ignorau conducatorul auto ,si stateau pe trecere la taclale ca in bar era bine?
    Care nu aveti masini vorbiti aiurea….Cred ca sunteti genul de oameni care zgarie masina in parcare cu cheia de invidie ca el nu are.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bărbat de 36 de ani cercetat de polițiștii din Aiud, după ce a fost depistat conducând cu permisul suspendat, pe strada Transilvaniei

Publicat

în

Vineri, 17 mai 2024, în jurul orei 10.30, polițiștii din Aiud au depistat un bărbat de 36 de ani, municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din Aiud, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 44 de ani din Aiud reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 11.15, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat de 44 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Transilvaniei din Municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 31 de ani din Aiud reținut pentru distrugere, după ce a spart geamurile unei cofetării din Municipiu

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, din Aiud, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de distrugere.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în dimineața zilei de 18 mai 2024, în jurul orei 06.00, ar fi spart gemurile unei cofetării din Municipiu și ar fi aruncat pământ în interiorul acestuia.

Bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud