aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » 22.000 de lei pentru proiecte de campinguri la Luncile Prigoanei şi Rimetea

22.000 de lei pentru proiecte de campinguri la Luncile Prigoanei şi Rimetea

Publicat în 07.06.2014 la ora 11:00

campinguriConsiliul Judeţean Alba a lansat o nouă ediţie a concursului de proiecte de arhitectură, ce se va desfăşura în perioada iunie – august 2014, având ca scop studierea posibilităţii amplasării unor campinguri în zona Luncile Prigoanei, comuna Şugag, şi în comuna Rimetea. 

Cele mai bune proiecte la fiecare dintre cele două secţiuni vor fi premiate de CJ Alba cu suma totală de 22.000 de lei, impozabili, câte 11.000 de lei pentru fiecare din cele 2 secţiuni:  premiul I: 5.000 de lei, premiul II: 3.000 de lei, premiul III: 2.000 de lei, menţiune: 1.000 de lei. Concurenţii pot fi arhitecţi şi urbanişti sau studenţi la arhitectură ori urbanism, care pot participa individual sau în echipă. Lucrările înscrise în concurs vor fi verificate şi evaluate de către o comisie tehnică şi un juriu format din arhitecţi şi specialişti din domeniu,  plătiţi cu câte 2.000 de lei, impozabili.

Camping cu 120 de locuri de cazare de 3 stele la Luncile Prigoanei

Pentru proiectul privind amenajarea campingului în zona Luncile Prigoanei, situată pe versantul nord-estic al Munţilor Şureanu şi având un uriaş potenţial de dezvoltare turistică, amplasamentul propus are o suprafaţă de 5.800 mp, fiind situat în intravilanul satului Tău Bistra. Accesul în zonă se face din DN 67 C (Transalpina) – (baraj Oaşa), pe DJ 704. În zonă există curent electric, posibilităţi de captare a apei şi se va studia posibilitatea amplasării de fose septice sau staţii de epurare locale. Obiectivul este organizarea unui camping care va îndeplini criteriile minime obligatorii de 3 stele, având dotările şi funcţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare. Numărul maxim de locuri în camping va fi de 120 de locuri (30 de parcele).

Comuna Rimetea se pregăteşte de un aflux tot mai mare de turişti

Amplasamentul este în Munţii Trascăului, într-o zonă deosebit de pitorească. Nota dominantă a peisajului este dată de relieful carstic, prin masivele muntoase din latura estică şi vestică a depresiunii. Partea estică este dominată de Colţii Trascăului, un masiv golaş cu numeroase forme exocarstice, iar partea vestică reprezintă culmile estice ale Bedeleului, cu versanţii acoperiţi de vegetaţie. Peisajul zonei este deosebit de pitoresc, existând două rezervaţii naturale declarate: Muntele Piatra Secuiului şi Cheile Siloşului. Peisajul de o frumuseţe rară, precum şi arhitectura specifică, unică, cu casele albe şi ferestre verzi ce păstrează încă atmosfera secolului al XIX-lea atrag anual mii de turişti. Localitatea Rimetea se află la o distanţă de 56 km de Alba Iulia şi la 25 km de Aiud, accesul putându-se face din DN1 (E60) din municipiul Aiud, pe DJ 107 M. Drumul judeţean DJ107 M traversează cele două localităţi componente ale comunei, Rimetea şi Colţeşti. Amplasamentul propus are o suprafaţă de 16.600 mp, fiind situat în intravilanul satului Rimetea, unde există curent electric şi posibilităţi de captare a apei, urmând să se studieze posibilitatea amplasării de fose septice şi a unei staţii de epurare locale. Obiectivul principal este organizarea unui camping care va îndeplini criteriile minime obligatorii de 3 stele, având dotările şi funcţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare. Numărul maxim de locuri în camping va fi de 320 de locuri (80 de parcele). Pentru ambele categorii de proiecte, dotările vor fi dimensionate la minim, iar cele cu funcţiuni compatibile pot fi tratate şi în spaţii comune. Jumătate dintre parcelele de campare vor fi dotate cu prize pentru racordarea rulotelor la reţeaua de alimentare cu energie electrică, iar restul parcelelor vor fi destinate amplasării corturilor şi căsuţelor (numărul de parcele destinate căsuţelor sau corturilor va fi stabilit de fiecare participant). Regulamentul concursului a fost aprobat de consilierii judeţeni în şedinţa  CJ Alba din 29 mai a.c.

Acest articol a fost citit de 901 ori

22.000 de lei pentru proiecte de campinguri la Luncile Prigoanei şi Rimetea
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.