aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Au fost finalizate lucrările de construcție la podul de peste Râul Mureș, care leagă DN1 de localitatea Rădești. Vezi cand va fi dat în folosință

Au fost finalizate lucrările de construcție la podul de peste Râul Mureș, care leagă DN1 de localitatea Rădești. Vezi cand va fi dat în folosință

Publicat în 03.04.2018 la ora 12:38

La aproximativ un an de zile de când s-a dat startul lucrărilor la podul ce va traversa Râul Mureș, care va deschide circulația între DN 1 și localitatea Rădști, lucrările de construcție au fost finalizate.

Deși termenul prevăzut în contract era de 18 luni (octombrie 2018), constructorul, cunoscuta firmă ,,Dacia Faber” din Cluj -Napoca, dotată cu utilaje performante, avându-l la timonă pe dirigintele de șantier ing. Gheorghe Goriță, s-a implicat serios reușind să finalizeze investiția cu șapte luni mai devreme.

Ultimele săptămâni au fost destinate acoperirii cu asfalt a căii de rulare peste pod, montarea barelor de protecție, precum și asfaltarea căilor de acces de la DN1 spre localitatea Rădești. De asemenea a fost asfaltată și partea de carosabil de peste podețul aflat între DN1 și Râul Mureș. Potrivit viceprimarului comunei Rădești, ing. Nicolae Bucur, circulația pe noul pod va fi deschisă în cursul acestei săptămâni, în preajma sărbătorilor pascale.

Prin realizarea noului pod vor avea acces și mașinile de tonaj mai mare, care vin de pe DN 1, obligate până acum să evite circulația pe podul din lemn și să folosească ruta Aiud – Ciumbrud – Sâncrai și localitățile învecinate, adică pe un traseu ocolitor de peste 10 km.

De menționat că podul vechi construit din lemn, în urmă cu aproximativ 10 ani a ieșit din perioada de garanție, fapt ce i-a determinat pe edilii comunei să se zbată pentru realizarea unuia nou, construit din beton armat, lung de 90 metri, cu două benzi de circulație, pe o lățime de 5 metri. Investiția a fost promovată în urma demersurilor făcute de Primăria, care obținut aproape 1.000.000 euro, prin depunerea unui proiect de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1044 ori

Au fost finalizate lucrările de construcție la podul de peste Râul Mureș, care leagă DN1 de localitatea Rădești. Vezi cand va fi dat în folosință
3.4 (68%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.