aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Dăscălițele de ieri și de azi sărbătorite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii de elevii Școlii Gimnaziale din Livezile

Dăscălițele de ieri și de azi sărbătorite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii de elevii Școlii Gimnaziale din Livezile

Publicat în 09.03.2017 la ora 16:32

Primăria și Biblioteca Comunală Livezile și-au deschis larg porțile, ieri, 8 martie 2017, în fața tuturor dascălilor de ieri și de azi pentru ai sărbătorii. Intitulată „O sărbătoare de suflet” acțiunea a avut în program momente artistice prezentate de elevii actuali ai Școlii Gimnaziale Livezile și o expoziție de mărțișoare confecționate de aceștia.

Cu această ocazie au fost organizate momente de evocare a personalității fostelor cadre didactice care au muncit pentru a „deschide mințile” copiilor comunei și a le îndruma pașii spre viitor. Dat fiind faptul că în majoritatea lor cadrele de la școala din comună au fost femei, acţiunea a fost și un omagiu adus femeii dascăl și mamă.

La sărbătoarea organizată de primăria și biblioteca livezeană a participat cea mai vârstnică învățătoare, doamna Maria Vesa, fosta învățătoarea a actualului primar Horațiu Han.

„Am dorit să ne manifestăm aprecierea pentru femeile dascăl cărora le datoram primii pași în viața reală , celor care au contribuit cu sufletul și mintea în educaţia noastră, ne-au învățat să învăţăm și ne-au marcat caracterul, celor care, pentru nunii, de multe ori au fost părinți în locul părinților. Le mulțumim tuturor și le purtăm cu noi în minte și în suflet mult respect!” ne-a declarat referitor la această acțiune domnul Horațiu Han, primarul comunei Livezile.

„Să ții în palmă sufletul unui copil este un privilegiu, să fii important în viața unui copil este un dar divin. Dumnezeu le-a înzestrat pe aceste femei cu acest dar. În calitate de dascăli, de ieri și de azi, aceste femei sunt modele puternice, demne de urmat, atât pentru elevi cât și pentru cei care nu le-au fost elevi!”, a mai spus primarul Horațiu Han.

De 8 Martie cele aproape 20 de femei dascăl au avut o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească, bucurându-se de ceea ce le-am oferit administraţia locală în colaborare cu biblioteca comunală și elevii Școlii Gimnaziale  Livezile care s-au străduit și le-au cântat cântece și l-au recitat poezii dedicate „Zilei de 8 martie – Ziua Femeii” acestor vrednice foste sau actuale dăscălițe.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 364 ori

Dăscălițele de ieri și de azi sărbătorite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii de elevii Școlii Gimnaziale din Livezile
3.5 (70%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.