aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Denis Tudor, elevul de nota 10 din Aiud, după contestații: „M-am simțit nedreptățit. Aș vrea să rămân în România, dar vreau dreptate”

Denis Tudor, elevul de nota 10 din Aiud, după contestații: „M-am simțit nedreptățit. Aș vrea să rămân în România, dar vreau dreptate”

Publicat în 30.06.2017 la ora 15:11

Absolvent al Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, Denis Tudor Ștefănuț, a obținut media 10 la Evaluarea Națională după recorectarea lucrărilor. Acesta spune că a depus contestație pentru că s-a simțit nedreptățit și ca vrea să-și clădească viitorul în țară, dar dorește ”să fie dreptate, nu așa cum este acum”.

Denis Tudor a luat, inițial, 10 la limba și literatura română și 9,2 la matematică, materie la care a și depus contestație. Era convins că a rezolvat subiectele fără greșeală și nu înțelegea unde sunt cele 0,8 puncte, însă bănuia că a fost depunctat la subiectul al treilea.

”După examen, am urmărit baremul și știam că am rezolvat toate problemele corect. Când am văzut notele finale am simțit o mândrie, dar într-un fel mă așteptam să iau zece. L-am sunat pe fratele meu și pe bunici. M-au felicitat. S-au bucurat. Da, au avut încredere în mine”, a spus elevul.

Denis Tudor susține că a obținut media zece la Evaluarea Națională pregătindu-se în fiecare zi, iar după ce a văzut că a luat 9,2 la matematică s-a simțit nedreptățit și nu avea niciun dubiu că în urma contestației nota lui ar putea scădea.

”Vreau să merg la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud, secția biologie-chimie, deoarece vreau sa urmez Medicina. Este o meserie bine plătită care îmi place deoarece ajut oamenii”, a mai declarat elevul.

El ar vrea să studieze și să-și clădească un viitor în România, însă totul depinde de ce i se oferă.

”Da, cred ca pot avea un viitor în Romania. Vreau ca în țara noastră oamenii să aibă un trai mai bun, să fie dreptate, nu așa cum este acum. De asemenea, aș vrea locuri de muncă mai bine plătite. Pasiunile mele sunt fotbalul, tenisul de câmp și jocurile pe calculator. În timpul liber mă uit la filme sau practic sport”, a mai spus Denis Tudor Ștefănuț.

Astfel, el este al cincilea elev din județul Alba care a obținut media 10 la Evaluarea Națională 2017.

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Alba, Monalisa Borza, a declarat, vineri, că 212 elevi au depus contestații, iar în urma recorectării lucrărilor 125 de note au crescut, 77 de note au scăzut, iar alte 10 note s-au menținut.

Cea mai mare creștere a fost la limba și literatura română, de 1,2 puncte, iar cea mai mare scădere a fost de 0,7 puncte, la matematică, potrivit sursei citate.

De asemenea, alți cinci elevi au obținut note de 10 la matematică, iar astfel numărul celor care au luat nota maximă la această disciplină a ajuns la 112, la nivelul județului.

Numărul candidaților care au luat zece la limba și literatura română a rămas același, doisprezece, și după contestații.

Totodată, procentul celor care au obținut medii peste cinci a crescut de la 79,57% la 79,60%.

În județul Alba au fost examinați 2.460 de elevi.

Acest articol a fost citit de 906 ori

Denis Tudor, elevul de nota 10 din Aiud, după contestații: „M-am simțit nedreptățit. Aș vrea să rămân în România, dar vreau dreptate”
4 (80%) 3 votes

Comentarii

Un Comentariu la Denis Tudor, elevul de nota 10 din Aiud, după contestații: „M-am simțit nedreptățit. Aș vrea să rămân în România, dar vreau dreptate”

 1. Roxana Nistea Răspunde

  01.07.2017 la 19:26

  Felicitari Denis !
  Asteptam o reglementare legala sau organiztorica prin care profesorii ce au gresit aprecierea elevilor sa fie sanctionati !
  La bac e la fel sute de contestatii ce demonstraza neprofesionalismul corectorilor ! pana cand ? pana cand destinele copiilor sa fie marcate de profesori incompetenti ? daca nu sunt sanctionati niciodata , incompetenta lor de manifasta mereu !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.