aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » Drept la replică – Ionela Danciu: „Sprijin real pentru investitori sau ODE aduse primarului Oana Badea?”

Drept la replică – Ionela Danciu: „Sprijin real pentru investitori sau ODE aduse primarului Oana Badea?”

Publicat în 26.02.2017 la ora 12:58

În data de 22 februarie 2017, pe site-ul aiudinfo.ro a fost publicat un articol semnat de Dorel Lazăr, articol intitulat „Cum se închid afacerile în Aiud”.

Articolul cu pricina îmi acordă, din nou, o importanță mult mai mare decât am în realitate, pentru că eu sunt doar unul din cei 19 consilieri locali ai municipiului Aiudului, ceea ce înseamnă că votul meu singur nici nu poate închide afacerile, dar nici nu le poate, din păcate, deschide. Dar parerea primarului se va citi doar daca apare si numele meu?

Ceea ce eu pot totuși să fac și voi face în continuare, indiferent de atacuri, este să îmi fac treaba pentru cetățenii din Aiud si localitatile arondate, așa cum e legal, moral și așa cum mi-o cer ei, pentru că pe ei îi reprezint în Consiliul Local Aiud.

Încă o dată, din păcate, domnul Lazăr prezintă punctul de vedere doar al primarului și extrage din context afirmațiile mele. Că o deranjez pe doamna primar, nu îmi pare rau! Pentru mine este mai important să îi informez corect pe cetățenii din Aiud si localitatile arondate despre ceea ce se întâmplă în administrația locală .

Doamna primar s-a supărat pe mine când am vorbit despre concursul pentru ocuparea postului de administrator public de către domnul Liviu Florea și am avut dreptate, acesta a câștigat (supriză!!!) concursul. S-a mai supărat doamna primar pe mine când am vorbit despre dorința ei arzătoare de a da oamenii afara nelegal, prin desfiintarea SPAPL si subordonarea, megalomana, de către domnia sa a serviciului care acum funcționează în subordinea Consiliului Local dar și trecerea puterii, pe care clar nu o poate deține singură, în mana primarului, revocandu-si deciziile ( adica recunoscand ca am avut dreptate). A fost și mai supărată că am arătat, cu dovezi, cum se merge la cumparaturi în SEAP cu sutele de mii de lei pentru laptopuri ( doua la prețul de 22.744.80 lei) și cum se achiziționează un plan de mobilitate cu suma de 52.000 de la o firma despre care se stiu lucruri îndoielnice. Nu e prima oară când m-am opus vânzărilor de terenuri, propunând în schimb concesionarea, dar nici măcar nu mi-au luat în seamă amendamentele, așa cum cere legea, cei care trebuiau s-o faca legal. De supărare, i-a pus pe consilierii PNL+UDMR să citească, ca la școală, un protest împotriva mea și să facă grevă japoneză, tot împotriva mea. Penibil!
Văzând că nu ma opresc din a arăta ce cred eu că nu e corect (am acest drept în calitate de consilier local), în data de 22.02.2017, primarul se cațără pe umerii mei precum sarpele din poveste, într-un articol ce mă acuză personal că din vina mea mor afacerile în Aiud. Serios???

Proiectul pentru vânzarea terenului de 873 m2 situat în str. Tribun Tudoran nr. 5, inițiat de primar, a mai fost introdus la vot pe ordinea de zi și în luna Ianuarie 2017. Nu l-am votat nici prima oară. Nu sunt de părere că terenurile din patrimoniul UAT trebuie vândute așa ușor și la prima cerere, ci trebuie concesionate sau inchiriate!
Articolul care cita doar părerea cumpărătorului interesat și a primarului, fara sa-mi ceara punctul de vedere, îl consider acuzator și nefondat la adresa mea, lipsit de profesionalism și dă dovadă în cele din urma de rea-credință. Să explic lucrurile: dezbaterea în CL a fost una în care majoritatea consilierilor PNL și UDMR zbierau la mine ( zbierau la propriu, pentru intimidare), așadar se dorea „constructivă”. Un domn Borșan care își dorește acel teren, făcuse o cerere de cumpărare, primarul a făcut proiect de vânzare, consilierii trebuiau doar să ridice mâna și treaba era rezolvată. Pentru cine? Întreb și eu. În interesul cui? Este vreo garanție că acel domn se va extinde și va crea nu știu câte locuri de muncă în plus? Nu! Pentru că o dată vândut, poate face ce vrea cu terenul, când și dacă vrea.

Cât de competent să fie acest primar din Aiud dacă vine pentru a doua oara cu un proiect în plenul CL, proiect care nu a suferit nici macar o modificare, nu a avut nici o virgulă în plus față de primul proiect deja respins de consiliu?

Cât de incompetent și urechist să fii ca primar, care ascultă, vorbește muult, acuză, INSTIGA împotriva unui consilier când normal ar fi să-i UNEASCA pe membrii consiliului nu să-i dezbine? Are și modelul presedintelui ei ce-i drept. Dar interesul cetățenilor? El contează sau e bun doar de slogan în campania electorală? Cât de incompetent să fii ca primar ca atunci cand repui un proiect de vânzare a unui teren din patrimoniul UAT, să nu te ducă … interesul public să ceri UN PLAN DE DEZVOLTARE A AFACERII? Așa ar vedea și consilierii care nu vor să voteze o intenție, niște obiective, niște termene, ceva credibil în sensul dezvoltării afacerii. Așa s-ar vedea și seriozitatea și ambiția investitorului care poate ar convinge și consilierii care nu votează la comandă că afacerea merită sprijinită.

Mie mi se pare interpretativ, când tu ca primar, în articol, susții cu nume și prenume, un posibil viitor câștigător al licitației publice deschise de vânzare a terenului mult discutat, anticipat aprobarii proiectului sau a definitivarii licitatiei! Anunțarea unui posibil câștigător al unei licitații înclină balanța spre implicarea primarului preferential, care induce la lucruri nelegale prin implicarea directa! Dacă vânzarea terenului va fi câștigată de altcineva nu de domnul Borșan ce va face primarul? Nu încheie contractul? Din articol rezultă că domnul Borșan vrea terenul, doamna Badea îl sprijină.
Când lucrurile vor merge în direcția corectă, voi vota orice proiect , asa cum am facut-o de fiecare data, care are ca scop dezvoltarea Aiudului. Până atunci pot băga mâna în foc că nu eu singură pot pune frână unei administrații „de nota 10” , despre care sustin ca va fi corijenta și nici nu pot omorî afacerile din Aiud, ci doar ne dorim ca afacerile sa fie dezvoltate real, legal si nepartinitor si doar impreuna cu unii consilieri care isi doresc sa nu vanda terenurile Aiudului in functie de „o scrisoare pierduta”!

Cu respect, consilier local independent,
Ionela Danciu

Acest articol a fost citit de 1049 ori

Drept la replică – Ionela Danciu: „Sprijin real pentru investitori sau ODE aduse primarului Oana Badea?”
2.1 (41.05%) 19 votes

Comentarii

Un Comentariu la Drept la replică – Ionela Danciu: „Sprijin real pentru investitori sau ODE aduse primarului Oana Badea?”

  1. Costel Răspunde

    01.03.2017 la 13:24

    Pana la urma Aiudul are (daca nu ma insel) 19 consilieri. Pt a vota proiectul, este nevoie de 13 voturi, 2/3 din 19. Deci in afara de d.na Danciu au fost cel putin alti 6 consilieri care n-au votat cu “da”. Inseamna ca proiectul cu pricina nu era chiar in regula… Pe vremuri, actuala primarita il critica pe Josan ca vinde terenurile. Acum ea face acelasi lucru???

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.