aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Încă aproape 400.000 de lei investiți în finalizarea lucrărilor de modernizare ale Căminelor Culturale din comuna Hopârta

Încă aproape 400.000 de lei investiți în finalizarea lucrărilor de modernizare ale Căminelor Culturale din comuna Hopârta

Publicat în 12.09.2019 la ora 10:00

Administrația locală din comuna Hopârta pune „capac” pe cele patru cămine culturale pe care se are în administrație. Deși până în acest moment a investit milioane de lei în modernizarea celor patru cămine culturale din cele patru localități pe care le are în administrare (Hopârta, Turdaș, Vama Seacă și Silivaș) administratorii comunei nu sunt mulțumiți de ceea ce au făcut. Din această cauză în acest an primarul Augustin Popa a cerut iar Consiliul Local al comunei Hopârta a aprobat o infuzie de 394.860 de lei pentru definitivarea modernizărilor.

„De fapt acești aproape 400.000 de lei nu sunt alocați pentru modernizări. Suma va fi folosită pentru dotarea celor patru cămine culturale cu mobilier, instalații de sonorizare și cu toate cele necesare organizării și desfășurării unor activități tradiționale specifice zonei” ne-a declarat primarul Augustin Popa.

Potrivit acestuia în ultimii zece ani administrația locală a acordat în permanență o atenție deosebită căminelor culturale și revigorării activității culturale din comună. Așa se explică faptul că din clădirile lăsate aproape în paragină, la această oră să acestea să fie renovate, extinse și dotate cu tot ceea ce trebuie. În plus prin grija Consiliului Local al Comunei Hopârta activitatea culturală să ia o amploare necunoscută în ultimii 30 sau 35 de ani, una dintre marile realizări fiind înființarea Ansamblului Folcloric „Hopârteanca”, ansamblu care a ajuns renumit și apreciat pe scenele județului Alba și nu numai.

„Da, al înfiinţat ansamblul „Hopârteanca”. În acest mod an strâns sub acoperișul căminului cultural din centrul de comună câteva zeci de tineri talentați și cu ajutorul coregrafului Samoilă Oltean am reușit să conservăm și transmitem generației tinere cântecele și dansurile populare specifice zonei” ne-a mai declarat primarul Augustin Popa.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 338 ori

Comentarii

Știri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.