aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Încet, dar sigur, municipiul Aiud devine un şantier

Încet, dar sigur, municipiul Aiud devine un şantier

Publicat în 15.05.2017 la ora 10:00

După micile intervenţii în infrastructura locală şi reglementarea unor probleme de circulaţie, administraţia locală din Aiud „şi-a suflecat mânecile” şi s-a pus pe treabă în adevăratul sens al cuvântului.

La această oră, societatea de distribuţie a gazului metan lucrează de zor pentru a preda la termen reţeaua, în aşa fel încât administraţia locală şi judeţeană să poată demara proiectele pe care le are în gând să le implementeze. Astfel, în curând cetăţenii de pe străzile Avram Iancu şi Gheorghe Doja vor beneficia de o reţea de distribuţie şi racordări noi la gazul metan menajer. Strada Avram Iancu face parte dintr-un proiect de importanţă majoră prin care Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu unităţile administrative locale din zonă, vor să construiască acea „Transalpină” a Munţilor Apuseni care va lega municipiul Aiud (DN1) cu comuna Bucium şi mai departe, prin DN74, cu oraşele Abrud, Cîmpeni sau Zlatna.
Primăria municipiului Aiud a deschis încă două noi şantiere de importanţă majoră pentru locuitori, privind reabilitarea şi modernizarea (deocamdată) a două străzi. Una este strada Ostaşilor, pentru care se vor investi 2,9 milioane de lei pentru consolidarea terasamentului, asfaltare, rigole şi asigurarea accesului la proprietăţi. Cel de al doilea şantier este pe strada Brazilor, care va beneficia de rigole, trotuare şi carosabil modernizate, în prezent corelându-se cu finalizarea intervenţiei legate de reţeaua de gaz, pentru care
s-au alocat peste 600.000 de lei. Străzile Salcâmilor, Viitorului, Cireşilor şi Mesteacănului sunt propuse pentru acelaşi tip de intervenţie, începând cu reţeaua de apă. „Este adevărat că aceste lucrări, din diverse motive, au demarat mai târziu decât am fi dorit noi şi cetăţenii. Oricum, pot asigura cetăţenii din «Cartierul Nou», de pe străzile Salcâmilor, Viitorului, Cireşilor şi Mesteacănului că în maximum trei ani «i-am readus în oraş», ştiut fiind faptul că acest cartier nu a beneficiat de binefacerile unei infrastructuri rutiere şi pietonale adecvate unui mediu urban”, ne-a declarat Oana Badea, primarul municipiului Aiud.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 200 ori

Încet, dar sigur, municipiul Aiud devine un şantier
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.