aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Ioan Dumitrel, președinte CJ Alba: „Drumul aproape impracticabil dintre satele Ciuguzel și Ocnișoara, cuprins în planul de investiții din acest an”

Ioan Dumitrel, președinte CJ Alba: „Drumul aproape impracticabil dintre satele Ciuguzel și Ocnișoara, cuprins în planul de investiții din acest an”

Publicat în 02.02.2019 la ora 17:41

Drumul dintre Ciuguzel și Ocnișoara, sate componente ale comunei Lopadea Nouă, singura cale care asigură accesul locuitorilor din satul Ocnișoara, este „cufundat” în noroi, spun localnicii. Drumul devine impracticabil la orice ploaie sau după topirea zăpezii. Localnicii au cerut în repetate rânduri autorităților să intervină pentru a beneficia de un drum practicabil.

În satul Ocnișoara, unde mai locuiesc doar o mână de oameni, se așteaptă de ani de zile ca autoritățile județene și locale să facă drumul. Distanța dintre cele două sate este de aproximativ 4 kilometri. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a dat asigurări  la Radio Unirea FM că, obligatoriu, anul acesta va începe lucrarea.

Ion Dumitrel: ”Am discutat cu domnul primar despre proiectele pe care le are în comună. Obligatoriu, anul acesta o să înceapă lucrarea. În Ocnișoara mai sunt puțini oameni, asta nu înseamnă că  nu trebuie să se facă acel drum, pentru ceea ce poate oferi Ocnișoara. Pentru că are acolo posibilitate să se facă tratament cu sare. Chiar zilele acestea m-am întâlnit cu primarul, am discutat despre investiții. Pentru Ciuguzel și pentru Lopadea să înceapă lucrările de canalizare, la Băgău o să canalizeze prin proiecte pe care o să le desfășurăm prin APA CTTA. Iar printre proiectele propuse se află și drumul Ciuguzel-Ocnișoara. I-a venit rândul, anul acesta”.

Satul Ocnișoara, un sat uitat de lume, ce mai are populate puține gospodării, are pe teritoriul său izvoare de apă sărată folosită de localnici în conservarea alimentelor, dar și în scop curativ, apa sărată ce poate fi folosită

Facebook 

Acest articol a fost citit de 565 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.