aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Îşi donează indemnizaţia de consilier copiilor de romi

Îşi donează indemnizaţia de consilier copiilor de romi

Publicat în 09.12.2013 la ora 14:00

consilierUn consilier local din Aiud îşi donează în fiecare lună indemnizaţia pentru a asigura hrana unui centru de zi amenajat într-un cartier de romi. Acesta spune că gestul i se pare a fi unul firesc şi că doreşte ca în acest fel să demonstreze aiudenilor că impozitele şi taxele locale pe care aceştia le plătesc nu se duc în van.

Majoritatea dintre noi ştim că în ziua de astăzi binefacerile sunt puţine între oameni şi aceasta mai cu seamă în cazul persoanelor care au o postură socială din care nu resimt traiul greu al omului aflat într-o situaţie dificilă. Chiar dacă şi lui îi mai lipseşte câte ceva din punct de vedere material, consilierul local Mircea Ciprian Bogdan se poate pune cu uşurinţă în locul unui nevoiaş, iar atunci când o face nu rămâne doar cu senzaţia generată de imaginaţie, ci recurge la fapte de omenie demne de apreciat şi de arătat. Chiar dacă nu se laudă cu actele de caritate pe care le realizează, nu puţine, conform apropiaţilor, consilierul PNL din Consiliul Local al Municipiului Aiud nu stă indiferent la auzul necazurilor celor din jur, fiind impresionat mai cu seamă de oamenii care trăiesc de pe o zi pe alta.

Am aflat cu încântare că liberalul Ciprian Mircea Bogdan nu îşi pune în contul propriu indemnizaţia care i se cuvine din postura de consilier local al municipalităţii aiudene. Acesta a luat decizia de a dona banii pentru o cauză nobilă, pentru a-şi ajuta, aşa cum poate şi cât poate, comunitatea de romi din care s-a ridicat. „Mi-am promis încă din momentul în care am ajuns în funcţia de consilier local, să fac ceva util pentru comunitatea mea. De fapt lupt de ani de zile pentru această comunitate. Deocamdată mi-am donat şi îmi voi dona toate indemnizaţiile pe care le-am primit şi le voi primi centrului de zi deschis în cadrul „Casei Nădejdei” din cartierul Aiudul de Sus, centru care are nevoie de ajutor”, ne-a declarat tânărul Ciprian Mircea Bogdan, care a mai specificat: „Pe lângă aceasta
m-am gândit să le dau un exemplu celor care judecă omul înainte să-l cunoască cu adevărat şi să sprijin cum pot oamenii aflaţi în situaţii deosebite, arătând altora, în acest fel, cum poţi să ajuţi dacă şi vrei cu adevărat să o faci”. Când i-am făcut vizita la Centrul de zi, consilierul aiudean tocmai plătea reprezentantului unei firme de catering contravaloarea sandvich-urilor ce constituiau, poate, singura hrană pentru mulţi dintre cei 18 copii de care se ocupă centrul de zi. „Astăzi avem o zi specială. După ce copiii termină de făcut temele şi de învăţat, vom avea sărbătoare. Vom sărbători copiii care sunt născuţi în această lună”, ne-a spus consilierul aiudean.
Cei patru voluntari împreună cu domnul Ciucur Rostaş, omul care a avut ideea construirii acestui centru de zi, sunt ocupaţi cu copiii. Îi meditează şi-i ajută să-şi facă lecţiile pentru şcoală. Nu se plâng şi cu răbdare trec de la matematică la limba română şi la celelalte materii la care copiii au nevoie de ajutor. Unora dintre cei meditaţi nici nu le mai poţi spune copii. La vârsta de 14 ani să fii în clasa a cincea sau a şasea nu este o ruşine pentru mulţi din cei ce alcătuiesc comunitatea romilor din Aiudul de Sus. Unii nici nu au fost vreodată la şcoală şi acum spun că regretă acest lucru.
Marcarea zilelor de naştere a celor trei copii a fost simplă, dar expresivă. S-a cântat „La Mulţi Ani!”, s-a tăiat şi s-a mâncat un tort imens adus de consilierul liberal, s-a băut suc şi s-a glumit. „Ei, cei pe care-i vedeţi aici, sau cel puţin o parte din cei 18 copii care sunt ajutaţi astăzi aici, la Centrul de zi „Casa Nădejdei”, sunt viitorii noştri reprezentanţi, viitorii noştri voluntari care se vor ocupa de copiii comunităţii. Pentru ei merită să-ţi dai indemnizaţia”, ne-a mărturisit Ciprian Mircea Bogdan. El ne-a spus că este mândru că poate să facă ceva pentru comunitatea din care s-a ridicat şi că acest centru de zi pentru care-şi donează integral indemnizaţia de şedinţă are drept scop o cauză nobilă, cea de integrare a romilor şi a altor persoane defavorizate în societate şi formarea unor baze socio-educaţionale şi spirituale pentru a deveni cetăţeni responsabili ai societăţii, şi că se ocupă în mod special de copiii romilor.
Asociaţia „Casa Nădejdei” Aiud lucrează în domeniul socio-educaţional şi spiritual, derulând o serie de proiecte menite să crească nivelul de educaţie în rândul comunităţii de romi şi să o sprjine material atunci când poate şi este nevoie, iar tânărul Ciprian Mircea Bogdan este unul dintre pilonii pe care această comunitate se poate baza.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 15200 ori

Comentarii

43 Comentarii la Îşi donează indemnizaţia de consilier copiilor de romi

 1. mogaros Răspunde

  25.12.2013 la 23:31

  Este un gest admirabil . Imi pare bine sa vad ca nu stau cu mana intinsa ci isi iau soarta in maini si fac ceva pentru comunitatea lor. Acest om merita respectul nostru pentru ce face. Bravo si jos palaria !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • crisan ioan Răspunde

   29.12.2013 la 16:36

   Una e una, alta e alta! Atata timp cat voteaza proiectele lui Josan si pune umarul la sustinerea acestuia, practic anuleaza orice.Poate isi aminteste si cum transporta cu masina personala votantii la alegerile locale. Asa ne-am ales inco o data cu Josan. Poate sa-si doneze indemnizatia non-stop ca tot nu-si spala pacatele!

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. sorinel Răspunde

  25.12.2013 la 23:35

  imi pare bine ca mai aud si eu prin aiudul nostru ca se face ceva frumos , ca m-am saturat frate de vesti rele
  si inca ceva, omul asta ar trebui sprijinit .

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. coros vasile Răspunde

  28.12.2013 la 9:49

  felicitari . ar trebui luat exemplu .admirabil .un consilier local care isi merita locul. ar fi bine sa fie mai multi ca el…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. CETATEAN Răspunde

  28.12.2013 la 9:57

  altii nu fac binefaceri pana nu primesc buget urias ,dar uite ca se poate face lucruri faine si fara sa ai bugete de la primarie si de la judet,sau de la oameni.pune mana in buzunarul tau daca vrei sa faci ceva ,asa cum face acest domn, nu trebuie stat cu mana intinsa.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. RONALDHINO Răspunde

  29.12.2013 la 15:13

  IATA O DOVADA CA ESTE MAI FERICE SA DAI DECAI SA PRIMESTI. ESTE ADMIRABIL CE FACE ASOCIATIA CASA NADEJDEI IN AIUD. OAMENI IMPLICATI SI DE NADEJDE CARE SE LUPTA SA FACA CEVA . LA MULTI ANI 2014 .

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. SPINU ANA-MARIA Răspunde

  30.12.2013 la 11:18

  Eu il cunosc pe acest domn si frumoasa sa familie! Sunt niste oameni extraordinari care au hotarat sa se intoarca aici in zona Aiudului si sa sprijine pe multi oameni, in special Romi, care se afla in situatii dezavantajate. Eu am tot respectul pentru dansul si familia sa care il sprijina in tot ce face! Nu pentru ca ii cunosc de multi ani, ci pentru ca respectul se castiga. O inima pusa in slujba comunitatii este ceva de admirat, desigur si gestul de a-si dona indemnizatia de consilier. Felicitari si Dumnezeu sa il ajute in tot ce intreprinde si munca sa da sprijin pentru cei aflati in nevoie!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. magda dinulache Răspunde

  30.12.2013 la 14:54

  va dati seama daca toti alesii nostrii ar face la fel ,unde am ajunge ? respect pt ceeea ce face acest domn. respect.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. iepure daniel Răspunde

  30.12.2013 la 14:59

  Mai rar ,dar uite ca se intampla. Oricum , va spun ca se vede ceva in urma acestei Asociatii. Poate printe fruntasele organizatii din Aiud , care uite ca nu sta cu mana intansa ci se autogospodaresc cum pot… foarte bine , poate ca nu ar strica sa sprijinim astfel de oameni!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. marian ursu Răspunde

  30.12.2013 la 22:28

  un exemplu de urmat! imi place! sa nu uite usl ca sta pe scaunele lor caldute si datorita acestor oamenii. si apropo , haideti sa nu-i mai blamam ca au si ei dreptul la optinuni ,chiar si politice.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. MARIUSICA SEBESANUL Răspunde

  30.12.2013 la 22:56

  foarte fain . pai asa trebuie. vrei sa faci ceva ? pai fa frate fara sa stai cu poala’n brate .uite ca se poate. tot orasul apreciaza ceea ce se face Asociatia Casa Nadejdei . Bravo lor. Felicitari si
  Doamne ajuta !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. molnar seba Răspunde

  30.12.2013 la 23:01

  suntem alaturi cu sufletul la tot ce faceti… sper ca 2014 sa ne aduca numai bine . spor sa aveti . va apreciem .LA MULTI ANI !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. costan norti Răspunde

  01.01.2014 la 21:26

  merita aprecieri si sprijin

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. mate ionica Răspunde

  01.01.2014 la 21:31

  felicitari. sunteti un model .bravo!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. rosza marian Răspunde

  01.01.2014 la 21:38

  sigur ca ceea ce se face la aceea organizatie ,nu se vede acum , dar putem simti efectele. sa stiti ca se vede o schimbare la romi , si asta cred ca se datoreaza eforturilor acestei organizatii

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 15. nepartizanul aiudean Răspunde

  01.01.2014 la 21:53

  FELICITARI DOMNULUI DOREL LAZAR,NU PREA MA OMOR DUPA ARTICOLELE DVS , DAR ACESTA ESTE UNUL REUSIT . FOARTE FRUMOS RELATAT , USOR DE CITIT , PARCA TE FACE SA TE SIMTI CA AI FOST SI TU ACOLO SI AI VAZUT ACELE LUCRURI FRUMOASE CARE SE PETREC LA ASOCIATIE. MULTUMIM D-LE LAZAR, CA NE MAI ARATATI SI LUCRURI BUNE CARE SE FAC IN ACEST ORAS. CHIAR MA BUCUR CA ACEI OAMENI SUNT UN EXEMPLU .

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Ciprian Bogdan Răspunde

  03.01.2014 la 12:04

  Va multumesc tuturor pentru mesajele si comentariile trimise.
  In egala masura multumesc echipei mele si voua tuturor pentru sprijin. Tot ceea ce facem noi este facut din iubire fata de semenul nostru ,indiferent de etnie /religie/ culoare, si din dragoste pentru orasul in care ne-am nascut. Pana la urma D-zeu ne-a creat pe toti, si toti ar trebui sa traim in pace si armonie. Nu ma asteptam sa existe un asemenea interes pentru activitatile noastre , insa este bine ca orasul sa cunoasca mai bine ceea ce facem pe plan educational si social pt integrarea persoanelor defavorizate in societate.
  Va doresc tuturor un AN NOU FERICIT , SI FIE CA D-ZEU SA BINECUVANTEZE ORASUL NOSTRU !
  AL DVS,
  Ciprian

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Dinu Gheorghe Răspunde

  03.01.2014 la 12:19

  Vorbiti foarte frumos,faceti lucruri frumoase pt oras,si iubiti orasul, asa ca v-as sustine pentru o candidatura la o functie mai inalta. Americanii au reusit sa aibe un negru presedinte, noi de ce am fi mai catolici decat Papa. Trebuie propulsati oameni care iubesc acest oras ,si nu cei care il distrug si isi bat joc de oameni.
  Doamne ajuta!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. popa laurentiu Răspunde

  04.01.2014 la 23:32

  cred ca sunteti de acord cu mine ca ar trebui facut mult mai mult astfel ca sa-i integram pe aceasti oameni. imi place !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 19. felizanu Răspunde

  05.01.2014 la 23:27

  degeaba ascundem murdaria sub pres. trebuie cautate solutii ,si facut ceva acum pentru etnia roma, nu mai tarziu.
  oricum se vede o schimbare majora in ultimii ani. felicitari celor care se implica si nu stau cu mana intinsa.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 20. marutz Răspunde

  05.01.2014 la 23:36

  imi place acest reportaj. superb!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. molnar paul Răspunde

  06.01.2014 la 20:12

  sa faca mai multi asa . vrem fapte ,ca de vorbe ne-am saturat

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. colega Răspunde

  06.01.2014 la 20:26

  doamne ajuta ! respect! imi plac oamenii care se implica

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. garajemoni Răspunde

  06.01.2014 la 20:37

  bine ca s-au desteptat si s-au unit si ei sub umbrela acestei asociatii. bravo lor. imi place daca s-au implicat in campania electorala , si s-au mobilizat la vot. inseamna ca isi merita locul in consiliu, si au dat dovada ca au putere si influenta. bravo lor.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. premarul Răspunde

  06.01.2014 la 20:43

  la cata influenta are ….sa-l facem primar ca americanii pe obama? numai ca pe la noi nu sunt atatia colorati…asa ca ,pofta in cui.totusi imi pare bine sa aud ca mai exista astfel de oameni in Aiud. sustin astfel de oameni

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 25. PATITUL Răspunde

  08.01.2014 la 0:08

  foarte tare !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. ,omseour Răspunde

  12.01.2014 la 23:09

  superb gest al consilierului bogdan, si frumos articol!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. monseour DANY Răspunde

  13.01.2014 la 20:58

  2000 DE LIKE-URI !!!? FOARTE TARE !!! FELICITARI

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 28. un om Răspunde

  13.01.2014 la 22:29

  Cipriane, nu te-ai saturat sa-ti scrii singur felicitari?

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 29. raspuns pt un om Răspunde

  14.01.2014 la 23:50

  comentariile sunt facute de catre oameni care apreciaza ce face Asociatia Casa Ndejdei , si care apreciaza initiativa lor . Nu apreciem pe cei care stau cu mana intinsa. De aceea suntem atat de multi care ne exprimam aprecierile si incurajarile noastre in mod public.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. pensionar aiudean. Răspunde

  17.01.2014 la 18:27

  la astia cu partidele ,nu le vine sa creada cate like-uri si comentarii afirmative are articolul. pai normal ca sunt invidiosi . ei cred ca e facatura, dar iata ca oamenii apreciaza cand se face ceva frumos pentru orasul nostru.pana la urma ,e dreptul nostru!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. jaga jaga Răspunde

  19.01.2014 la 14:09

  jos palaria!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Fufezan Onelia Răspunde

  21.01.2014 la 20:14

  Iata ce inseamna sa ai suflet pentru cei din jur .Lucrez si eu in invatamant , si pot spune ca se vede o mare schimbare in cadrul comunitatii de romi. O asociatie , care se implica total si poate fi un exemplu de urmat. De fapt rolul ONG -urilor este de a veni in sprijinul
  administratiei ,insa nu de a face ei totul. Sper ca vor fi sprijiniti sa faca mai multe pentru Aiudul nostru.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. STUDENT ROM Răspunde

  06.02.2014 la 12:38

  ne mandrim si noi ca avem un om care ne aduce onoare!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. popica gheza Răspunde

  08.02.2014 la 13:51

  bai , totusi e o stire ! bravo lor! exista sperantza!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. ouachupichu Răspunde

  12.02.2014 la 6:53

  cati copii de puradei sunt in Aiud? se inmultesc ca iepurii. astia trebuie educati,ca de nu e bai…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 36. oaw aow Răspunde

  19.02.2014 la 13:21

  BATEM PALMA CA ASTIA PANA LA URMATORUL RECENSAMANT AJUNG LA 20% DIN TOTALUL POPULATIEI, O SA FIE CHIAR MAI MULTI DECAT UNGURII …

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. raspuns la oaw aow Răspunde

  19.02.2014 la 13:26

  pai si ce daca ? ei nu e oameni? sa fie sanatosi si sa se integreze intre noi ,ca toti suntem oameni

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. tovaviu Răspunde

  31.03.2014 la 22:43

  opre roma!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. OVISS Răspunde

  17.04.2014 la 20:03

  AIUDUL ARE NEVOIE DE ASTFEL DE OAMENI ,CARE SA CAUTE INTERESUL SEMENULUI ,MAI MULT DECAI AL SAU! MACAR 10 DE AR FI LA FEL , AR FI EXTRAORDINAR!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 40. baciu Răspunde

  24.02.2015 la 21:46

  tot feleudul vorbeste ca sa produs o mare schimbare in comunitatea de romi in ultimii 5-6 ani de cand s-a implicat aceasta organizatie de ei. in 10 ani astia o sa ajunga departe .bravo lor

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. interesant Răspunde

  21.08.2015 la 10:23

  interesant articol …

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 42. mimica aurita Răspunde

  11.01.2019 la 0:17

  bravo ,ai stil !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.