aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Locuitorii din Rădeşti au rămas cu gunoaiele în curte dupa pierderea licenței de catre S.C. Salprest S.R.L.

Locuitorii din Rădeşti au rămas cu gunoaiele în curte dupa pierderea licenței de catre S.C. Salprest S.R.L.

Publicat în 11.02.2013 la ora 14:10

După cum se cunoaşte, Salprest SRL, societatea comercială care făcea servicii de salubrizare în mai multe localităţi din judeţul Alba nu mai are începând din noiembrie anul trecut licenţă de funcţionare. O situaţie deloc simplă care înseamnă că peste 20 de comune şi sate printre care şi Rădeştiul riscă să rămână cu gunoiul neridicat, până la preluarea activităţii de colectare de către o altă firmă.

După cum am fost informaţi de mai mulţi localnici ai comunei, primăria din Rădesşti ar fi găsit un operator din Aiud care să colecteze gunoiul din momentul în care sătenii încheie contracte de servicii cu respectiva firmă.  Deocamdată, numărul celor care s-au înscris pe listele de acord, referitoare la încheierea de contracte cu noua societate este destul de redus, după cum susţine reprezentantul administraţiei locale, care umblă din casă în casă, pentru a cere semnătura sătenilor în legătură cu acest demers.

Oamenii sunt nemulţumiţi după cum am aflat, că noul proprietar, le-ar fi cerut să returneze pubelele de gunoi aparţinând firmei ”Salprest” şi să cumpere pubelele oferite de noua societate de salubrizare, la preţul de 120 de lei/bucată. O ofertă care nu pare de respins, dacă ţinem seama că firma a găsit o soluţie în aşa fel încât, pubela să poată fi achitată în 10 rate de câte 12 lei/lună, la care să se adauge contravaloarea serviciului de colectare de 5 lei/persoană/lună. Potrivit unor surse aparţinând mai multor localnici, marţi, 12 februarie, se va lua o hotărâre legată de această situaţie şi se va stabili dacă nouă firmă îşi începe sau nu activitatea sau dacă rădeştenii rămân cu gunoiul în curte, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 359 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.