aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Lucrări edilitare de anvergură în 2020, la Hopârta

Lucrări edilitare de anvergură în 2020, la Hopârta

Publicat în 31.01.2020 la ora 10:00

Anul trecut, în comuna Hopârta s-a lucrat intens la câteva obiective considerate prioritare pentru comunitate.

Este vorba de căminul cultural din centrul de comună, asfaltarea a peste 5 kilometri de drumuri interioare, introducerea apei potabile în localitatea Șpălnaca şi schimbarea în totalitate, pe tehnologie LED, a sistemului de iluminat public în toate cele cinci sate componente.

„Anul 2019 nu a fost un an rău pentru noi. Este adevărat că se puteau face mult mai multe, dar nu am avut o finanţare suficientă. În anul care a trecut am investit în comună peste 4,5 milioane de lei. Anul acesta, în 2020, avem planuri mari. Sperăm să ne descurcăm cu finanțarea. Totul depinde de câți bani vom avea în bugetul din acest an și de proiectele pe care le-am depus spre a câștiga finanţări nerambursabile”, ne-a declarat Augustin Popa, primarul comunei.

Potrivit acestuia, căminul cultural s-a aflat, în ultimii ani, într-o continuă modernizare, anul acesta fiind dotat cu sisteme de amplificare, fapt care l-a transformat radical, la această oră devenind cu adevărat un cămin al culturii, în care se vor putea organiza diverse evenimente, iar iluminatul public a devenit unul modern și economic.

Primarul spune că este mulţumit și că lucrurile merg bine în ceea ce priveşte dezvoltarea edilitară. „Împreună cu localnicii, am făcut investiţii de perspectivă pe care sunt convins că le vom continua și le vom duce la bun sfârşit. Sperăm ca la întocmirea bugetului pe 2020 să se ţină cont de proiectele depuse şi de necesităţile comunei”, mai spune primarul Popa.

Acesta ne-a mărturisit că dacă lucrurile vor evolua favorabil este posibil ca în acest an să finalizeze asfaltarea drumurilor interioare, ceea ce înseamnă aproximativ 8,5 kilometri de asfalt așternut printr-o finanțare de 4,6 milioane de lei pe care o va avea de la Ministerul Dezvoltării și că deocamdată caută un constructor pentru reabilitarea totală a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială, pentru care are la dispoziție 17 milioane de lei obținuți printr-un proiect depus prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Acest articol a fost citit de 26 ori

Comentarii

Un Comentariu la Lucrări edilitare de anvergură în 2020, la Hopârta

  1. Eroare › WordPress

    A fost o eroare critică pe situl tău web.

    Află mai multe despre depanarea în WordPress.