aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Mai mult proiecte de infrastructură ale Primăriei Aiud, în stand-by din cauza dezinteresului firmelor constructoare vizavi de preluarea contractelor

Mai mult proiecte de infrastructură ale Primăriei Aiud, în stand-by din cauza dezinteresului firmelor constructoare vizavi de preluarea contractelor

Publicat în 21.02.2019 la ora 10:00

Primăria Aiud întâmpină dificultăți în atribuirea mai multor lucrări de infrastructură și modernizare a unor obiective din oraș după ce procedurile de licitație publică au fost anulate din lipsă de oferanți.

Deși dispune de banii necesari, administrația aiudeană se vede nevoită să amâne investiții importante pentru locuitorii municipiului, lovindu-se de dezinteresul firmelor de construcții. Spre exemplu, procedura de atribuire a lucrărilor în cadrul proiectului de modernizare a sistemului rutier de pe străzile Stadionului, Morii și Transilvaniei din municipiul Aiud a fost anulată de două ori întrucât nicio firmă de construcții nu a depus oferte în cadrul perioadei legale.

Valoarea estimată a investiției este de 2.677.700 de lei fără TVA. Reabilitarea podului peste Valea Aiudului – strada Stadionului – 617.241 lei fără TVA este un alt obiectiv al administrației aiudene rămas momentan la stadiu de proiect întrucât nu a fost depusă nicio ofertă, motiv pentru care licitația a fost anulată urmând cel mai probabil să fie reluată.

De asemenea nici de execuția lucrărilor privind reabilitarea Pieței Agroalimentare Dr. Constantin Hagea nu și-a găsit constructor la prima procedură iar acum licitația a fost reluată la același preț – 749.101 lei fără TVA. Cu greu s-a găsit constructor pentru introducerea alimentării cu apă în localitatea Măgina, contract de lucrări în valoare de 1,4 milioane de lei fără TVA atribuit abia la a doua procedură.

În desfășurare se află și licitația privind construirea de locuințe sociale pe strada Hotar pentru persoanele evacuate din imobilele retrocedate – 2.797.639 de lei fără TVA. Aici există o firmă interesată să preia contractul. Situația în care se găsește Aiudul este una aproape generalizată și are ca principală explicație o inflație de lucrări finanțate în mare parte prin PNDL însă la prețuri considerate neatractive de către firmele de construcții care au de unde alege.

Acest articol a fost citit de 324 ori

Mai mult proiecte de infrastructură ale Primăriei Aiud, în stand-by din cauza dezinteresului firmelor constructoare vizavi de preluarea contractelor
3 (60%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.