aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Nicio firmă nu vrea să asfalteze străzile din Hopârta

Nicio firmă nu vrea să asfalteze străzile din Hopârta

Publicat în 16.04.2019 la ora 18:00

Primarul comunei Hopârta ne-a informat că va trebui să reia licitaţia pentru lucrări de reabilitare drumuri și străzi în comună în valoare de peste patru milioane de lei.

Se pare că explozia prețurilor manoperei ca urmare a OUG 114/2018 și în special cel al materialelor ar fi de vină că firmele nu se înghesuie să participe la licitații. „Prima licitaţie nu a avut loc. Nu s-a înscris nimeni pentru ea. Așa că va trebui să reluăm toate procedurile, fapt care va duce la o întârziere destul de serioasă a îndeplinirii programului nostru de modernizare și reabilitare a infrastructurii comunei”, ne-a declarat domnul Augustin Popa, primarul comunei.

Valoarea totală a contractului este de 4.607.907,00 de lei, sumă acordată de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) 2, iar termenul de realizare este de aproximativ doi ani. Prin această lucrare infrastructura rutieră a comunei va fi reabilitată și modernizată aproape în întregime.

Din cele discutate cu reprezentanții unor firme specializate, se pare că lucrările de modernizare și asfaltare a drumurilor în special, dar și celelalte construcții civile în general, au devenit neatractive deoarece în ultima perioadă de timp salariile din construcții și prețurile materialelor „au explodat”, iar sumele stabilite în urmă cu mai bine de doi ani au rămas aceleași și nu mai acoperă în integralitatea lor costurile.

„Nu avem ce face. Vom relua procedura de selectare a firmei constructoare prin sistemul electronic de achiziţii publice. Poate la a doua strigare va veni vreo firmă care să se angajeze să asfalteze drumurile din comună, dacă nu, nu știm ce vom face”, ne-a mai declarat Augustin Popa, primarul comunei Hopârta.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 382 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.