aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Oana Badea, după modificările aduse Codului Fiscal: „Pierdem banii pentru reabilitarea Cetății Aiudului sau pentru toate investițiile pe care le-am avut în acest an”

Oana Badea, după modificările aduse Codului Fiscal: „Pierdem banii pentru reabilitarea Cetății Aiudului sau pentru toate investițiile pe care le-am avut în acest an”

Publicat în 15.11.2017 la ora 20:41

Primarul Aiudului Oana Badea a declarat că ar pierde banii pentru toate investițiile pe care le-a avut anul acesta, plus cât s-a cheltuit pe iluminatul public, dacă modificările la Codul fiscal se vor menține.

Întrebată, miercuri, ce înseamnă modificările Codului fiscal pentru Primăria Aiud, Oana Badea a răspuns: ”Dacă se merge pe acest Cod fiscal vom pierde 4.200.800 de lei, ceea ce înseamnă 7,67% din bugetul local. În lucrări, spre exemplu, comparând cu ce am cheltuit anul acesta până în prezent, aș pierde banii pentru toate investițiile pe care le-am avut anul acesta, plus cât am cheltuit pe iluminatul public. Sau aș pierde aproape suma necesară mie să reabilitez Cetatea Aiudului sau aș pierde un sfert din banii necesari să ridic noul centru cultural”, a spus Oana Badea, primar ales din partea PNL.

De asemenea, Oana Badea a adăugat că a văzut că în țară au fost proteste dar și intenții de a contesta Codul fiscal în instanță, însă ea consideră că toți primarii ar trebui să aleagă o soluție unitară prin care să-și arate nemulțumirea.

”Pentru a-mi apăra comunitatea orice legea îmi permite, voi face. Nu m-am gândit cum, dar știu să-mi apăr opiniile și comunitatea. Nu am luat o decizie exactă, dar părerea mea este că nu individualizând acțiuni ale primarilor, ci fiind uniți, adică ar trebui să existe o conduită comună în fața acestei abordări”, a mai spus Oana Badea.

Primarul din Aiud a subliniat că este deranjată de asocierea creșterilor salariale cu măsurile fiscale.

”Este cel puțin o fractură logică atunci când acuzi primarii cărora tu, lege, le-ai mărit salariile. Deci nu există o decizie în interiorul consiliilor locale, ci o lege care spune nivelul de salarizare, asociind asta că nu există bani pentru… Unde spun că e fractura logică? În contextul legal care a existat atunci când ai mărit salariile. Deci, Codul fiscal, de când ai mărit salariile, nu mai este același. Nu comparăm mere cu pere și aruncă ceva ce și-a asumat inițiatorul Liviu Dragnea, creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor și a celor care lucrează, cu modificarea Codului fiscal”, a mai spus Oana Badea.

Ea a afirmat, în final, că va trebui să existe o acțiune unitară a tuturor primarilor nemulțumiți.

Acest articol a fost citit de 476 ori

Oana Badea, după modificările aduse Codului Fiscal: „Pierdem banii pentru reabilitarea Cetății Aiudului sau pentru toate investițiile pe care le-am avut în acest an”
4.1 (82.86%) 7 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.