aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Primăria Aiud face apel la cetățeni să protejeze mediul înconjurător: ”Această frumoasă vale nu este un coș de gunoi”

Primăria Aiud face apel la cetățeni să protejeze mediul înconjurător: ”Această frumoasă vale nu este un coș de gunoi”

Publicat în 20.03.2017 la ora 16:29

Nu toate localitățile din țară și numai au fost binecuvântate cu o apă curgătoare care să le traverseze de la un capăt la altul, așa cum este Aiudul.

Valea Aiudului străbate localitatea pe mai mulți kilometri, de la nord-vest spre răsărit, șerpuind lin și cu puțin noroc curată, spre bucuria și încântarea aiudenilor și a celor care vizitează urbea noastră. Cu părere de rău și din nefericire, nu toți înțelegem că această frumoasă vale nu este un coș de gunoi.

Cu toată strădania administrației locale de a ecologiza Valea Aiudului, la câteva zile după o astfel de operațiune, tabloul este aproape sumbru: deșeuri de toate categoriile, cadavre de animale mici și multe alte gunoaie care plutesc și se adună la maluri.

Informăm cetățenii Aiudului despre faptul că, după dezghețul văii, de la sfârșitul lunii februarie, săptămânal, cu eforturi materiale și umane, s-a procedat la ecologizarea Văii Aiudului, însă efortul a fost aproape zadarnic.

În câteva zile, valea s-a umplut de gunoaiele celor indiferenți și probabil și prin ignoranța celor ce au asistat cu nepăsare la deversarea mizeriei.

Facem apel la toți riveranii Văii Aiudului, și nu numai, să înțeleagă că dacă putem permite să ne învârtim într-un cerc vicios, refuzăm faptul că bunul simț este normalitatea. Amendarea este un act legal, însă insuficient, pentru că, adesea, nici acei bani nu se recuperează.

Mai mult, Garda de Mediu are dreptul de a aplica amenzi municipalității aiudene, amenzi pe care le plătim cu toții, dar numai din cauza unora dintre noi.

Ne dorim cu toții un oraș curat, cu care să ne mândrim?

Primăria Aiud

Acest articol a fost citit de 297 ori

Primăria Aiud face apel la cetățeni să protejeze mediul înconjurător: ”Această frumoasă vale nu este un coș de gunoi”
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.