aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » S-a deschis circulația publică pe noul pod peste râul Mureș, care leagă DN 1 de localitatea Rădești

S-a deschis circulația publică pe noul pod peste râul Mureș, care leagă DN 1 de localitatea Rădești

Publicat în 13.05.2018 la ora 23:30

Noul pod peste râul Mureș, care leagă DN1 de localitatea Rădești, construit din beton armat și lung de 90 de metri, a fost deschis circulației publice astăzi, 13 mai 2018.

Acesta a fost construit lângă podul de lemn, care a deservit localnicii și localitățile învecinate zeci de ani, însă era inutil pentru mașinile mari. Prin realizarea noului pod vor avea acces și mașinile de tonaj mai mare, care vin de pe DN 1, obligate până acum să evite circulația pe podul din lemn și să folosească ruta Aiud – Ciumbrud – Sâncrai și localitățile învecinate, adică pe un traseu ocolitor de peste 10 km.

Lucrările au fost efectuate de ”Dacia Faber” din Cluj Napoca, iar termenul de finalizare a fost octombrie 2018 (18 luni), constructorul termând mai repede.

De menționat că podul vechi construit din lemn, în urmă cu aproximativ 10 ani a ieșit din perioada de garanție, fapt ce i-a determinat pe edilii comunei să se zbată pentru realizarea unuia nou, construit din beton armat, lung de 90 metri, cu două benzi de circulație, pe o lățime de 5 metri.

Investiția a fost promovată în urma demersurilor făcute de Primăria, care obținut aproape 1.000.000 euro, prin depunerea unui proiect de finanțare în cadrul ProgramuluNațional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1168 ori

S-a deschis circulația publică pe noul pod peste râul Mureș, care leagă DN 1 de localitatea Rădești
3.2 (64%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.