aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Zece „rangeri” englezi îi ajută pe sătenii din Gârbovița la curățarea unei livezi

Zece „rangeri” englezi îi ajută pe sătenii din Gârbovița la curățarea unei livezi

Publicat în 09.04.2017 la ora 18:30

După laudele aduse pe diferitele canale de informare mass-media din Marea Britanie de către prințului  Charles, se pare că România a început să atragă tot mai mulți vizitatori englezi. Așa se întâmplă de câţiva ani, în special Transilvania și în mod deosebit zona Munților Apuseni este străbătută la pas de numeroși britanici dornici să vadă ceea ce prințul lor a lăudat.

De câteva zile la Gârbovița, sat aparținător municipiului Aiud zece englezi, zece rangeri, așa cum le spun localnicii mai tineri lucrează cot la cot cu sătenii pentru curățarea unei livezi care a fost năpădite de arbuști, în special de măceși și ciulini.

Aceștia au afirmat că au descoperit zona în anul trecut, când în trecere fiind, au fost bine primiți și omeniți de către locuitorii satului fapt pentru care au și adăstat în Gârbovița mai multe zile și s-au și implicat , atât cât au putut și s-au priceput în viața satului participând la unele munci gospodărești.

Se pare că zona și locuitorii li s-a lipit de inimă, deoarece în acest an au revenit și numai în vizită ci și pentru a se implica alături de localnici în derularea unui proiect mai vechi: curățirea livezii de ciulini și măceși.

Înarmaţi cu un moto fierăstrău și cu uneltele puse la dispoziție de către locuitorii din Gârbovița, cei zece britanici s-au pus pe treabă. Pe o vreme nu prea prielnică dat fiind ploile sporadice, a temperaturii destul de scăzute pentru a ceastă perioadă a anului englezii au muncit de cu zori și până în seară răsplata lor fiind masa specific transilvăneană a locului și cazarea în casele sătenilor.

„Am vrut să ne răsplătim gazdele de anul trecut. Atunci ne-au primit și ne-au hrănit regește. Le-am promis anul trecut că vom reveni și uite că am revenit” ne-a declarat unul dintre rangeri despre care am aflat că de profesie este fermier.

Dornici de muncă și neobosiți cei zece rangeri din Marea Britanie nu s-au limitat doar la curățatul acelei livezi ci s-au implicat și alte activități curente pe care locuitorii le au în fiecare zi, ba chiar au curăţat pomii fructiferi și mai mult de atât au construit o împrejmuire, așa cum se făcea pe vremuri, din nuiele împletite. Mai mult de atât în majoritatea lor au afirmat că în anul viitor vor reveni, cu siguranță la Gârbovița unde și-au făcut prieteni.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 78 ori

Zece „rangeri” englezi îi ajută pe sătenii din Gârbovița la curățarea unei livezi
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.