aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Aiudeni » O tânără din Aiud, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor din Cluj Napoca, a inventat bomboanele cu efect anticancerigen

O tânără din Aiud, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor din Cluj Napoca, a inventat bomboanele cu efect anticancerigen

Publicat în 23.05.2017 la ora 20:49

Aiudeanca Ioana Oprea, studentă în anul 3 la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor din Cluj-Napoca, a inventat drajeurile care protejează organismul uman şi care, datorită ingredientelor folosite, au efect anticancerigen, acestea fiind bune și pentru diabetici, dar și pentru cei care suferă de boli cardiovasculare.

Bomboanele gustoase conţin pulbere făcută din turmeric şi afine proaspete şi ar putea fi uşor produse în serie, spun specialiştii clujeni.

Pentru bomboanele pe care le-a inventat, Ioana Oprea a găsit un nume care să o ajute să le promoveze pe piaţa produselor sănătoase: le-a denumit bomboanele-scut, asta pentru că ar funcţiona ca o barieră de protecţie pentru organism.

„Am demonstrat prin studii in vitro faptul că distrug celulele canceroase, odată cu creşterea concentraţiei de extract de turmeric. Consider că sunt alimente ale viitorului pentru că dacă le introducem de acum în alimentaţia copiilor pot preveni dezvoltarea atât a bolilor tumorale, cât şi a bolilor cardiovasculare şi hepatice,” explică Ioana Oprea – studentă USAMV Cluj-Napoca.

Pentru că nu există nici urmă de zahăr în ele, ci doar ştevie pentru îndulcire, drajeurile nu sunt dăunătoare nici pentru siluetă şi, mai important, pot fi consumate fără probleme şi de diabetici.

Bomboanele sănătoase nu necesită preparare termică şi sunt gata în cel mult două ore.

„Aceste alimente ale viitorului vin cumva să contraatace deficienţa aceasta, spre exemplu, de antioxidanţi,” spune Dan Vodnar – specialist biotehnologii USAMV Cluj-Napoca.

Inventatoarea bomboanelor sănătoase nu e la primul proiect şi visează să revoluţioneze piaţa dulciurilor.

„Anul trecut am realizat bomboane cu efect anestezic şi antimicotic. Aceste bomboane au extract de cuişoare şi de scorţişoară şi ajută la tratarea aftelor bucale,” adaugă Ioana Oprea – studentă USAMV Cluj-Napoca.

Bomboanele din afine şi turmeric vor fi prezentate publicului la Festivalul Alimentului care are loc luna viitoare, la Cluj-Napoca.

Sursa Digi24.ro

Acest articol a fost citit de 1100 ori

O tânără din Aiud, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor din Cluj Napoca, a inventat bomboanele cu efect anticancerigen
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.